Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suimtas 14-metis britas, siejamas su „Islamo valstybės“ planuotu išpuoliu

Suimtas 14-metis britas, kurį pareigūnai sieja su įtariamu grupuotės „Islamo valstybė“ planuojamu išpuoliu per Pirmojo pasaulinio karo Galipolio kampanijos šimtųjų metinių minėjimo renginius Australijoje balandžio 25 dieną, pirmadienį pranešė britų policijos pareigūnai.
Australijos premjeras Tony Abbottas (dešinėje).
Australijos premjeras Tony Abbottas (dešinėje). / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Australijos ministras pirmininkas Tony Abbottas informavo, kad šeštadienį Melburne buvo sulaikyti penki paaugliai, kurie, kaip įtariama, yra susiję su organizuojamu išpuoliu per renginį, minint Galipolio kampanijos šimtąsias metines.

Šeštadienį buvo suimtas ir vienas britų paauglys dėl įtarimų, jog jis gali būti susijęs su teroro išpuolių vykdymu, ruošimu arba kurstymu, paaiškėjus, jog vaikinas palaikė ryšį su vienu vyru Australijoje, pranešė Didžiojo Mančesterio policija.

Keturiolikmetis policijos areštinėje buvo laikomas nuo balandžio 2 dienos, kai buvo sulaikytas Anglijos šiauriniame Blakburno mieste dėl įtarimo, kad rengė teroro išpuolį.

Australijoje šeštadienį vykusiame reide dalyvavo daugiau nei 200 policijos pareigūnų, jie užbaigė visą mėnesį trukusią operaciją, per kurią buvo suimti penki 18–19 metų amžiaus vyrai.

Pasak T.Abbotto, pareigūnai mano, jog grupuotė ruošėsi surengti teroro išpuolį prieš policiją per Galipolio kampanijos ir ANZAC (Australijos ir Naujosios Zelandijos armijos korpuso, kuris Pirmojo pasaulinio karo metais dalyvavo Galipolio kampanijoje) šimtmetį pagerbiančiuose renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius