Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukilėlių „suimtas“ Muamaro Kadhafi sūnus važinėja po Tripolį ir susitikinėja su žurnalistais

Vienas iš Libijos lyderio Muamaro Kadhafi sūnų, Saifas al Islamas, kurį sukilėliai tvirtino suėmę prieš daugiau nei parą, pasirodė užsienio žurnalistams ir pareiškė, kad vyriausybinės pajėgos „sulaužė maištininkų puolimo stuburkaulį“.
Saifas al Islamas Kadhafi
Saifas al Islamas Kadhafi antradienio rytą tryško pasitikėjimu savimi ir gera nuotaika. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša BBC korespondentas Matthew Price'as iš Tripolio, Saifas al Islamas vyriausybiniu automobiliu ankstų antradienio rytą atvyko į „Rixos“ viešbutį, kuriame apsistoję daugelis užsienio žurnalistų, ir atrodė labai energingas ir kupinas pasitikėjimo savimi. M.Kadhafi sūnus taip pat pridūrė, kad įsiveržę į Tripolį sukilėliai „pateko į spąstus“.

Kaip praneša televizijos kanalas „Al Jazeera“, laikinoji sukilėlių vyriausybė paaiškino, kad Saifas al Islamas arba sugebėjo pabėgti iš nelaisvės, arba kažkurie sukilėliai dėl savo nepatyrimo patys jį paleido.

Pirmadienį sukilėliai sulaukė stipraus M.Kadhafi lojalių pajėgų pasipriešinimo. Abi kovojančios pusės ir toliau tvirtina kontroliuojančios didžiąją dalį Libijos sostinės Tripolio.

Kieno pusėje šiuo metu yra iniciatyva, nėra aišku, teigia BBC žurnalistas. Dalį sostinės kontroliuoja sukilėliai. Po savaitgalį surengto sėkmingo puolimo sukilėliai ir toliau tiki, kad galutinė pergalė prieš režimo pajėgas yra ranka pasiekiama.

Tačiau M.Kadhafi pajėgos Tripolyje sulaukė pastiprinimo ir kontratakavo sukilėlių komunikacijas. „Aišku, kad lojalistai puola ir kai kuriuose miesto rajonuose yra daug aukų“, – tvirtina BBC žurnalistas.

39-erių Saifas al Islamas Kadhafi yra laikomas tikėtinu savo tėvo įpėdiniu. Sekmadienį sukilėliai skelbė sulaikę jį kartu su kitais šeimos nariais. Sukilėliai taip pat tvirtino, kad į jų rankas pateko dar du pulkininko sūnūs – Muhammadas ir Saadi. Pirmadienį pranešta, kad M.Kadhafi pajėgos sugebėjo Muhammadą išlaisvinti iš sukilėlių rankų.

VIDEO: Gaddafi's son makes defiant stand

Su žurnalistais susitikęs Saifas al Islamas tvirtino, kad jam nerūpi tai, jog Tarptautinis Baudžiamasis Teismas Hagoje dėl nusikaltimų žmoniškumui yra išdavęs jo arešto orderį. Paklaustas, ar pats M.Kadhafi vis dar yra Tripolyje, sūnus atsakė: „Žinoma.“

Kur šiuo metu yra M.Kadhafi, vis dar nėra aišku. Jo rezidenciją vyriausybiniame komplekse Bab el Azizijoje gina jam lojalios pajėgos. Diplomatiniai šaltiniai naujienų agentūrai AFP tvirtina, kad M.Kadhafi tebėra savo rezidencijoje. Pats Libijos lyderis jau kelis mėnesius nesirodė viešai – visuomenei per radiją ir televiziją transliuojamos tik jo su sukilėliais kautis raginančios kalbos.

„Al Jazeera“ praneša, kad NATO aviacija pastaruoju metu pakeitė taktiką ir virš Tripolio barsto ne tik bombas, bet ir propagandinius lapelius, kuriuose M.Kadhafi ištikimi kariai raginami sudėti ginklus ir prisijungti prie sukilėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius