-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytas vokietę studentę nužudęs prieglobsčio prašytojas iš Afganistano

Vokietijoje sulaikytas prieglobsčio šalyje paprašęs paauglys iš Afganistano, kuris, kaip skelbiama, prisipažino spalį Breisgau Freiburgo mieste išprievartavęs ir nužudęs 19-metę medicinos studentę, rašo „The Daily Telegraph“.
Nužudytoji Maria Ladenburger
Nužudytoji Maria Ladenburger / „Facebook“ nuotr.

Maria Ladenburger buvo užpulta spalio 16 dieną, kai išėjo iš studentų vakarėlio. Ji buvo Europos Komisijoje dirbančio Clemenso Ladenburgerio dukra.

Skelbiama, kad Freiburgo universiteto studentę, kuri laisvalaikiu savanoriavo vietos pabėgėlių prieglaudoje, 17-metis afganistanietis iš pradžių išprievartavo, o tada paskandino upėje.

Tyrėjai ilgą laiką klaidžiojo migloje, o nustatyti įtariamojo jiems nepadėjo ir ant upės kranto rastas juodas M.Ladenburger šalikas ir keli tamsūs, bet šviesiai nudažyti plaukai. Policijos DNR duomenų bazėje atitikmenų nebuvo rasta.

Tik po trijų savaičių tramvajaus stotelėje įrengtos stebėjimo kameros įraše buvo užfiksuotas prieglobsčio prašytojas, kuris buvo nusidažęs kelias plaukų sruogas šviesiai. Afganistanietis buvo suimtas ir netrukus prisipažino įvykdęs nusikaltimą.

Įtariamas žudikas į Vokietiją atvyko 2015-aisiais kartu su daugiau nei 1 mln. prieglobsčio prašytojų banga. Iki šių metų rudens afganistanietis elgėsi nepriekaištingai ir ramiai gyveno jį priglaudusioje šeimoje. Policija tiria, ar jis galėjo iš anksto suplanuoti nusikaltimą.

Vokietijos visuomenė nevienodai vertina kanclerės A.Merkel pernykštį sprendimą atverti šalies sienas migrantams. Nuo to laiko šalyje padaugėjo teroro atakų, siejamų su prieglobsčio prašytojais.

Liepą 17-metis afganistanietis kirviu užpuolė traukinio keleivius Pietų Vokietijoje. Trys žmonės buvo sunkiai sužeisti, o atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius