Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti akcijos Minske dalyviai paleisti po aiškinamojo pokalbio

Minsko milicija paleido sulaikytus ketvirtadienį be valdžios leidimo surengtos opozicijos akcijos dalyvius, nesudariusi protokolo ir apsiribojusi tik profilaktiniu pokalbiu, penktadienį pranešė sostinės vyriausiosios vidaus reikalų valdybos atstovas.
Temos: 2 Mitingas Minskas

„Milicija nesurašė administracinių protokolų sulaikytiems opozicijos nesankcionuotos gatvės akcijos dalyviams. Mes apsiribojome profilaktiniu pokalbiu, kad pažeidinėti viešąją tvarką ir masinių renginių organizavimo įstatymus negalima“, - sakė VVRV atstovas.

Neužregistruoto Baltarusijoje opozicinio judėjimo „Jaunoji Baltarusija“ lyderis Arturas Finkevičius penktadienį sakė, kad „ketvirtadienį į miliciją buvo atvežti maždaug 40 akcijos dalyvių, po kelių valandų jie buvo paleisti“.

Spalio aikštėje Minsko centre keliasdešimt Baltarusijos opozicionierių ketvirtadienio vakarą surengė nesankcionuotą akciją.

Praėjus pusvalandžiui nuo akcijos pradžios, jos dalyviai susuko iškeltus transparantus su šūkiais, baltos, raudonos ir baltos spalvų ir Europos Sąjungos vėliavas ir išsiskirstė iš Spalio aikštės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius