Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumušta ukrainiečių žurnalistė sako, kad išpuolis buvo kerštas už jos darbą

Garsi ukrainiečių žurnalistė Tetjana Čornovol, kuri šią savaitę buvo žiauriai sumušta, penktadienį sakė, kad buvo sumušta keršijant jai po jos tiriamojo darbo apie prezidentą Viktorą Janukovyčių ir kitus aukščiausio rango pareigūnus.
Tetjana Čornovol
Tetjana Čornovol / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Interviu iš ligoninės lovos opoziciją palaikančiam televizijos 5-ajam kanalui ji sakė buvusi užpulta neatsitiktinai, tai įvyko po jos tyrimo apie prabangias Ukrainos politinio elito rezidencijas.

T.Čornovol, kuri dalyvavo protestuose prieš V.Janukovyčių, interviu davė sulaužyta nosimi ir dar negalėdama atmerkti vienos akies.

Ji sakė, kad antradienį, naktį, užpuolikai ją sekė „juodu prabangiu visureigiu“. Prieš tai ji tą dieną fotografavo vidaus reikalų ministro Vitalijaus Zacharčenkos ir generalinio prokuroro Viktoro Pšonkos rezidencijas.

„Važiavau atgal į savo kaimą (šalia sostinės Kijevo). Kai pamačiau tą automobilį, nusprendžiau grįžti į Maidaną Kijeve“, - sakė ji, turėdama omenyje Nepriklausomybės aikštę, kur daugiau kaip mėnesį vyksta antivyriausybiniai protestai.

Tuomet automobilis, kuris ją sekė, pradėjo stumti jos mašiną nuo kelio.

„Kai į tave atsitrenkia prabangus automobilis, supranti, kad už tavo gyvybę paskirta kaina“, - sakė žurnalistė.

Pasak jos, visureigio keleiviai išdaužė jos automobilio langą. „Bandžiau pabėgti, bet jie mane sugavo ir smogė man į galvą. Jie daug kartų smogė man į galvą ir veidą. Buvau tikra, kad jie nori mane užmušti“, - sakė T.Čornovol.

Jos nuomone, šis užpuolimas gali būti „kerštas“ už tai, kad ji neseniai per vieną opozicijos protestą apgadino specialiųjų tarnybų automobilį, norėdama paimti „nelegalius įrašus“.

T.Čornovol, kuri paskelbė kelis tiriamosios žurnalistikos straipsnius apie V.Janukovyčiaus „nelegaliai privatizuotą“ prabangią rezidenciją „Mežygirja“, interviu taip pat sakė, kad neseniai aptiko naują prezidento būstą.

T.Čornovol, kuri yra priešakinėse proeuropietiškų protestų prieš V.Janukovyčių gretose, žiaurus sumušimas sukėlė triukšmą ir Ukrainoje, ir užsienyje.

Opozicija sekmadienį organizuoja naują protestų mitingą ir viliasi surengti žygį į akylai saugomą V.Janukovyčiaus rezidenciją „Mežygirja“, esančią Dniepro pakrantėje maždaug 15 km nuo Kijevo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius