-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumuštas, nuogai išrengtas ir žemintas Maidano kazokas Mikhailas Gavriliukas: „Berkut“ sulauks visų kazokų keršto

Po internete išplatinto šiurpaus vaizdo klipo Mikhailo Gavriliukas tapo „Berkut“ sadizmo simboliu. 34-erių M.Gavriliukas buvo nufilmuotas, kai iš jo – išrengto ir sumušto – tyčiojosi specialiosios paskirties milicijos dalinių „Berkut“ smogikai. Ištrūkęs iš sadistiško košmaro vyras grįžo pas protestuotojus.
Mikhailo Gavriliukas
Mikhailo Gavriliukas / Daryna Shevchenko/Kyivpost.com nuotr.

Penktadienį M.Gavriliukui stojus prieš žurnalistus jo veidas vis dar buvo pilnas kraujosrūvų. Tačiau vyras net ir būdamas tokios būklės pasidžiaugė, kad jis nepatyrė dar didesnių sužalojimų būdamas „Berkut“ rankose. Kyivpost.com rašo, kad spaudos konferencijoje kalbėdamas vyras nors ir buvo ramus, jo rankos akivaizdžiai drebėjo, kai jis pasakojo apie patirtus kankinimus.

Jūs vaizdo medžiagoje galite matyti sumušimas ant mano kūno. Sakyčiau, kad dabar mano kūnas yra vien mėlynės“, – sakė vyras.

Jie mane nuolat mušė – nuo tos sekundės, kai sučiupo. Dar prieš mane apieškodami jie mane daužė lazdomis ir spardė kojomis, tuomet nusprendė patikrinti, ar aš kartais neturiu jiems kokių nors dovanų“, – net ir apie žiaurius dalykus kalbėdamas šyptelėjo aktyvistas.

M.Gavriliukas pasakojo, kad jis buvo sučiuptas, kai bandė padėti kitam protestuotojui – tuomet netikėtai keli „Berkut“ žaliūkai jį nusitempė.

„Jie mane nuolat mušė – nuo tos sekundės, kai sučiupo. Dar prieš mane apieškodami jie mane daužė lazdomis ir spardė kojomis, tuomet nusprendė patikrinti, ar aš kartais neturiu jiems kokių nors dovanų“, – net ir apie žiaurius dalykus kalbėdamas šyptelėjo aktyvistas.

Tuomet pareigūnai M.Gavriliuką išrengė – tepaliko kojines – ir toliau mušė.

„Aš gulėjau ant žemės nuogas, o po mušimo ir kankinimo jie nusprendė, kad to dar negana. Tuomet jie atplėšė mano rankas nuo galvos ir pradėjo peiliu skusti mano galvą“, – virpančiu balsu pasakojo vyras.

Jis svarsto, kad „Berkut“ pareigūnams tikriausiai nepatiko kazokiška jo šukuosena. M.Gavriliukas pasakojo, kad buku peiliu jie atlupo dalį jo skalpo, paskui pabandė dar daugiau.

Patyčios ir tuo nesibaigė – pareigūnai į M.Gavriliuko rankas įgrūdo ledkirtį ir liepė sakyti „Aš myliu „Berkut“: „Bet kaip aš galėjau tai sakyti – kas gali mylėti šituos žvėris? Niekada to nesakyčiau, net jei tai reikštų, kad kitaip reikėtų mirti“, – tvirtino siaubą išgyvenęs aktyvistas.

 „YouTube“ nuotr. /„Berkut“  sadizmas
„YouTube“ nuotr. /„Berkut“ sadizmas

Galų gale M.Gavriliukas buvo nuvarytas atgal į milicijos autobusą ir nuvežtas į miliciją. Ten iš skausmo jis nualpo, ir pareigūnai iškvietė greitąją pagalbą.

Atsigavęs ligoninėje jis buvo paleistas, ir net nesvarstydamas grįžo į Maidano aikštę. 

Spaudos konferencijoje jis sakė netrukus pareikšiantis oficialų skundą dėl pareigūnų elgesio: “Dievas juos nubaus. Jeigu ne, žmonės jiems netrukus atkeršys."

Jis sakė nieko nebijantis, o EuroMaidano protestuotojai galų gale nugalės.

„Kazokai atkeršys visiems, kurie mane žemino. Kazokas niekada nepalieka kito kazoko bėdoje. Mūsų kerštas bus žiaurus. Aš nepasitrauksiu tol, kol mes nenugalėsim – nesvarbu, kas beatsitiktų“, – pažadėjo M.Gavriliukas.

VIDEO: „Berkut“ sadizmas atima žadą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius