Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkiai sužeista JAV Kongreso narė Gabrielle Giffords pradeda kalbėti

JAV Atstovų Rūmų narė Gabrielle Giffords, kuri toliau stebėtinai greitai taisosi, praėjus mėnesiui po to, kai jai buvo šauta į galvą, pradeda kalbėti, ir vienas pirmųjų jos pageidavimų buvo – duonos skrebutis.
Gabrielle Giffords su vyru Marku Kelly
Gabrielle Giffords su vyru Marku Kelly / gabriellegiffords.com nuotr.

G.Giffords, kuriai užpuolikas į galvą iš arti šovė sausio 8 dieną, kas dieną kalba vis daugiau. 40-metė pacientė yra gydoma Hjustono reabilitacijos centre, Teksase.

„Tegaliu pasakyti, kad ji paprašė skrebučio, ji valgo juos kas dieną per pusryčius. Be to, ji kalba vis daugiau ir daugiau ir kiekvieną dieną daro vis daugiau dalykų“, – sakė reabilitacijos centro atstovas spaudai C.J.Karamarginas.

Gydytojai ligšiolinį jos sveikimą po tokio sužeidimo vadina stebuklu.

Per Arizonos valstijai atstovaujančios G.Gifford susitikimą su rinkėjais Tusono mieste, galimai nestabilios psichikos užpuolikas nušovė šešis žmones, tarp jų federalinį teisėją ir devynerių metų mergaitę.

G.Giffords kulka perskrodė smegenis. Iš pradžių ji buvo gydoma intensyvios terapijos skyriuje Tusone, o sauso pabaigoje perkelta į Hjustono reabilitacijos centrą.

G.Giffords sutuoktinis, Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) astronautas Markas Kelly, praėjusią savaitę patvirtino, kad vadovaus paskutiniam erdvėlaivio „Endeavour“ skrydžiui, ir išreiškė viltį, kad jo žmona stebės erdvėlaivio paleidimą balandžio 19 dieną.

Įtariamajam 22 metų Jaredui Loughneriui pateikti trys federaliniai kaltinimai, vienas jų – kaltinimas dėl pasikėsinimo nužudyti Kongreso narę. Kitas teismo posėdis numatytas kovo 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius