-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijoje prekybos centre per apšaudymą žuvo šeši žmonės, tarp jų – ir pats žudikas (atnaujinta 15.26 val.)

Suomijoje, netoli sostinės Helsinkio esančiame Espo mieste, prekybos centre „Sello“, ketvirtadienio rytą apšaudyti prekeiviai.
Suomijoje prekybos centre „Sello“ apšaudyti pirkėjai.
Prekybos centras „Sello“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad šūviai nuaidėjo apie 10 val. 20 min. vietos (ir Lietuvos) laiku parduotuvėje „Prisma“. Liudininkų teigimu, per apšaudymą žuvo mažiausiai vienas žmogus. Teigiama, jog žuvo prekybos centro darbuotojas.

Vietos policija praneša, jog žuvusiųjų gali būti daugiau.

Kaip skelbia Suomijos nacionalinis transliuotojas YLE, dėl incidento prekybos centras buvo evakuotas ir laikinai uždarytas.

Prekybos centre buvę pirkėjai teigė, kad šaudyti pradėjo juodai apsirengęs vyras.

Papildyta 11.57 val. Kaip praneša užsienio žiniasklaida, dėl šaudymo uždarytas ne tik prekybos centras – vietinėje stotyje nestoja ir traukiniai.

AFP praneša, kad į įvykio vietą atskubėjo daug greitosios pagalbos automobilių.

YLE tvirtina, kad nusikaltėlis iššovė mažiausiai keturis kartus. Policijos duomenimis, šaudyta iš 9 mm kalibro pistoleto. Šaulys kol kas nesulaikytas. Policija mano, kad jis gali pasistengti išvykti iš miesto.

Papildyta 12.57 val. Pradeda aiškėti, kiek aukų pareikalavo šaudymas. Suomijos žiniasklaidos priemonės praneša, kad buvo nužudyti keturi žmonės – trys vyrai ir viena moteris.

Pirminiais duomenimis, nusikaltėlį pavyko atpažinti. Tai 1966 metais gimęs vyras su kriminaline praeitimi. CNN praneša, kad šaulys po žudynių pasislėpė kažkur prekybos centre – jo ieško policija.

Kaip praneša BBC, Suomijoje, kitaip nei daugelyje kitų Europos valstybių, ginklą įsigyti yra gana paprasta. Su tėvų leidimu ginklą nusipirkti gali net penkiolikmečiai paaugliai. Daugelis suomių laisvalaikiu medžioja ir ginklus laiko namuose. Anksčiau jokių problemų dėl to nekildavo, tačiau per pastaruosius dvejus metus tai jau trečias panašus incidentas šalyje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./I.Shkupollis.
I.Shkupollis.

Papildyta 15.26 val. Kaip praneša CNN, iš viso per incidentą žuvo 6 žmonės, tarp žuvusiųjų yra šaudyti pradėjęs asmuo, įvardijamas kaip 43 metų Ibrahimas Shkupollis. Policijos teigimu, jis jau „kurį laiką“ gyveno Suomijoje. Policijai jis buvo žinomas.

Įsiveržus 9mm revolveriu ginkluotam užpuolikui prekybos centras buvo pilnas žmonių. Vyras nuėjo į „Prisma“ parduotuvę ir pradėjo šaudyti į žmones. „Žmonės matė šaulį ramiai išeinantį iš parduotuvės. Iš pradžių žmonės galvojo, kad sproginėjo fejerverkai, tačiau paaiškėjus, kas nutiko, kilo panika“, – sakė Suomijos naujienų agentūros STT redaktorius Mika Petterssonas.

Teigiama, jog keturios šaulio aukos žuvo prekybos centre, dar viena prekybos centro darbuotoja nuo sužeidimų mirė namuose.

Apšaudymo motyvai kol kas nėra žinomi. Sklando gandai, jog I.Shkupollis išpuolį surengė dėl asmeninių motyvų, esą jis sužinojo apie draugės neištikimybę. Pranešama, kad negyva namuose rasta prekybos centro darbuotoja yra buvusi I.Shkupollio mergina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius