Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite su airių paaugliu, kuris seka ir žudo Muamaro Kadhafi snaiperius

Ant šono nusmaukta beisbolo kepuraitė ir marškinėliai su užrašu „Just do it“. Taip atrodo Taregas Gazelis, panašus į bet kurį kitą devyniolikmetį. Nuo kitų savo vienmečių jis skiriasi tuo, kad paauglišką sumanumą ir klastą panaudoja ieškodamas ir bandydamas nužudyti Kadhafi režimo snaiperius.
Sukilėliai Tripolyje
Sukilėliai Tripolyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jaunuolio motina yra iš Belfasto (Šiaurės Airija), tėtis libietis. Viskas tarsi pagal Holivudo filmų scenarijų, dabar Taregas Gazelis daro tai, ką išmoko medžioklės dykumoje žaidime, siekdamas išlaisvinti Zaviją – savo miestą, kuris įsikūręs prie Tripolio  vartų.

Sukilėliai sako, kad vėlų penktadienį, kai jie išlaisvino Zaviją, esančią tik už 40 kilometrų nuo Libijos sostinės, raketos vis dar krito ant jų galvų. Liko neaišku, ar visi snaiperiai eliminuoti.

„Mes nužudėme keturis praėjusią naktį, du – naktį prieš tai“, – T.Gazelis sakė AFP, kol su savo sukilėliais draugais po greitkelio viaduku, ilsėdamasis ir valydamas ginklus laukė pranešimo apie kitą snaiperį.

Jaunuolis pasiruošęs atskleisti keletą savo gudrybių, kurias jis su savo 8 vyrų komanda naudoja snaiperių medžioklėje dideliame mieste. „Naujų triukų“ pašnekovas atskleisti nenorėjo.

„Iš informatorių išgirdę, jog kažkur yra snaiperis, mes nueiname apžiūrėti vietos ir įvertinti situacijos. Jeigu reikia, pasiliekame keletai valandų ir stebime aplinką. O tada mes atliekame savo triukus“, – pasakoja vaikinas.

„Naktį darbas yra lengvesnis. Pritvirtiname žibintuvėlį prie šuns, ir kai gyvūnas pereina per gatvę, mes matome iš kur sklinda snaiperio lazerinio taikiklio šviesa. Štai kaip nukovėme paskutinį snaiperį. Antras būdas: mes patys bėgame skersai per gatvę, kad paskatintume snaiperių ataką“, – atvirauja snaiperių medžiotojas.

„Ilgiausias laiko tarpas, kiek užtruko nužudyti snaiperį nuo jo suradimo, buvo 8 valandos. Mes nesame SEAL (elitinio Jungtinių Valstijų karinio jūrų laivyno) nariai, mums tiesiog sekasi. Padeda sėkmė ir patirtis, įgyta prieš revoliuciją. Dauguma iš čia esančių yra medžiotojai. Mes puikiai mokame elgtis su šaunamaisiais ginklais“, – sako devyniolikmetis, didžiuodamasis, kad „dauguma nužudymų buvo įvykdyti pataikant kulka į galvą arba į širdį“.

Tačiau šie medžiotojai, dabar sekantys žmogų-grobį, kovoja prieš geriau treniruotą ir geriau ginkluotą priešą. T.Gazelis sako, kad dauguma jų priešų yra užsienio samdiniai. Kadhafi turi nusipirkti kovotojus, nes jam stinga visuomenės daugumos paramos daugiau nei keturis dešimtmečius trukusiam valdymui.

„Prieš dvi dienas mes pagavome moterį snaiperę iš Nigerijos. Aš nežinau, kas ją treniravo, bet ji buvo labai protinga ir gabi“, – pasakoja vaikinas. Vėliau moteris buvo uždaryta kalėjime su kitais pagautais snaiperiais.

Vaikinas pasiūlo parodyti kalinius, tačiau prisimena, kad jie negali būti fotografuojami, nes tai būtų Ženevos konvencijos pažeidimas.

„Aš turiu britišką pasą, tačiau jis nieko nereikš šioje šalyje, jeigu mane sugaus“, – sako jaunuolis, atsisakydamas fotografuotis. Nes, kaip pats teigia, jis vis dar turi artimųjų kalėjime.

Gazelis sako, kad kai kova baigsis, jis planuoja tęsti savo darbą tiesiog savo malonumui Karibuose.

Teksto versija anglų kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius