-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Susirėmimai Ukrainoje virsta mirtinomis kautynėmis

Pastarosiomis dienomis Ukrainos rytuose vykstantys kariuomenės bei teroristų susirėmimai virsta tikrais mūšiais, kurių aukomis tampa dešimtys Ukrainos karių ir prorusiškų teroristų.
Prorusų teroristas Ukrainoje
Teroristas Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Karius atakavo pusė tūkstančio maištininkų

Ukrainos gynybos ministerija pareiškė, kad per vieną susirėmimą šalies rytuose apie 500 maištininkų atakavus vyriausybės karių pozicijas, buvo nukauta 20 užpuolikų, apie 30 sužeista; kariai puolimą atlaikė.

Ministerijos penktadienį paskelbtame pranešime nurodoma, kad šis susirėmimas vyko ketvirtadienį prie Rubižnės miesto, kur iš pasalų buvo užpulta Ukrainos karių batalionas „Donbass“.

Penktadienį per kitą susirėmimą toje pačioje vietovėje žuvo vienas karys.

Teroristai išžudė belaisvius?

Bataliono vadovybė nurodė, jog Ukrainos kariai pateko į gerai parengtą pasalą. Jie įsitikinę, jog teroristams kažkas išdavė Ukrainos karių judėjimo laiką ir maršrutą. Ukrainos kariuomenė pripažino, kad ryšys su batalionu prarastas, nemažai karių yra patekę į nelaisvę.

Teroristams vadovaujantis Rusijos karinės žvalgybos GRU papulkininkis Igoris Bezleras, pravarde „Besas“ (Velnias) paskambino bataliono „Donbass“ vadui Semionui Semenčenkai ir pareiškė, kad visi į nelaisvę paimti kariai – nužudyti. Kiek jų gali būti, neaišku.

Teroristams vadovaujantis Rusijos karinės žvalgybos GRU papulkininkis Igoris Bezleras paskambino bataliono „Donbass“ vadui Semionui Semenčenkai ir pareiškė, kad visi į nelaisvę paimti kariai – nužudyti.

Dešimtys žuvusiųjų

Naujienų agentūros „The Associated Press“ žurnalistai nurodė matę tris žuvusius penktadienį vykusiame mūšyje. Vienas teroristų vadų sakė, kad per šį mūšį žuvo 16 žmonių: 10 karių, keturi sukilėliai ir du civiliai, bet ši informacija iš kitų šaltinių nepatvirtinta.

Vadinamosios Luhansko liaudies respublikos vadovas Valerijus Bolotovas pranešė apie 21 žuvusįjį ir 67 sužeistuosius – iš abiejų pusių – per susirėmimus prie Rubižnės ir Lysyčiansko ketvirtadienį.

Rusija karius atitraukia neskubėdama

Tuo tarpu Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas penktadienį pareiškė, kad prireiks apie 20 dienų laikinai prie Ukrainos sienos sutelktai karinei technikai sugrąžinti į nuolatines bazes.

|Į žurnalisto klausimą, ar nurodytą kariuomenę planuojama sugrąžinti iki birželio 1 dienos, jis atsakė: „Tokia data nebuvo minima“.

Pasak V.Gerasimovo, pajėgų perdislokavimui pasitelkta karinio transporto aviacija ir geležinkelio priemonės. Karinių pajėgų atitraukimas pradėtas gegužės 19 dieną, pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius