Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sustiprintas popiežiaus saugumas

Po to, kai per Kalėdas Šv. Petro bazilikoje psichiškai nesveika moteris pargriovė Romos popiežių, Vatikane įvestos naujos saugumo taisyklės. Jomis siekiama, kad panašūs incidentai ateityje nepasikartotų.
Per Tris karalius apsaugininkai ėjo iš abiejų šonų lydėdami popiežių, kaip iki šiol nėra buvę.
Per Tris karalius apsaugininkai ėjo iš abiejų šonų lydėdami popiežių, kaip iki šiol nėra buvę. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po nemalonaus incidento per Kalėdas Vatikane buvo sušauktas pasitarimas, kuriame dalyvavo šios valstybės sekretorius ir popiežiaus apsaugos tarnybos viršininkas. Jie aptarė, ką reikėtų padaryti, kad būtų užtikrintas popiežiaus saugumas. Viena pasiūlytų priemonių bus matoma plika akimi – takas, kuriuo popiežius eina prie altoriaus, nuo šiol bus gerokai platesnis. Barjerai, atskirsiantys tikinčiuosius nuo Benedikto XVI, bus pastumti į šonus per kelis žingsnius, todėl dvasininkų procesija turės daugiau vietos. Be to, pailgės atstumas iki popiežiaus ir jo apsauga, kuri nebus padidinta, turės daugiau laiko sureaguoti ir sustabdyti užpuoliką.

Tačiau popiežiui palikta teisė laisvai judėti po baziliką. Benediktas XVI galės laisvai prieiti prie tikinčiųjų per jo aukojamas mišias, sveikintis su žmonėmis ir juos laiminti. Pasikeis tik tai, kad Bažnyčios galvai teks nueiti iki tikinčiųjų, besimeldžiančių kartu su juo, didesnį atstumą.

Tačiau iki šiol Vatikanas nepaskelbė jokio oficialaus komunikato dėl popiežiaus saugumo sustiprinimo Šv. Petro bazilikoje. Nekalbama ir apie tai, kaip dėl barjerų pastūmimo į šonus sumažės tikinčiųjų, turėjusių galimybę sėdėti bazilikos suoluose, skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius