Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sutarta dėl dienos, kai bus atskleista Malaizijos lėktuvo numušimo galutinė ataskaita

Oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo numušimą virš Rytų Ukrainos tiriantys ekspertai galutinę ataskaitą paskelbs spalio 13 dieną, pranešė olandų tyrėjai.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Olandijos saugumo taryba (OVV) informavo artimuosius ir akredituotus atstovus, kad galutinę tyrimo ataskaitą dėl reiso MH17 komisija paskelbs 2015 metų spalio 13 dieną“, – sakoma tarybos pareiškime.

„Artimieji bus informuoti apie tyrimo išvadas uždarame informaciniame susitikime, dar prieš oficialų (tyrimo) ataskaitos paskelbimą“, – pridūrė OVV.

Reisu MH17 skridęs laineris buvo numuštas 2014 metų liepos 17 dieną virš separatistų kontroliuojamos teritorijos Ukrainos rytuose, kur jau kelis mėnesius vyko kautynės tarp vyriausybės pajėgų ir kovotojų. Visi jame buvę 298 žmonės, daugiausiai olandai, žuvo.

OVV yra pavesta nustatyti tikrą katastrofos priežastį, nenurodant konkrečių nelaimės kaltininkų.

Ukrainos ir Vakarų šalių pareigūnai sako, kad lėktuvas buvo numuštas separatistų – galbūt per klaidą – panaudojusių raketą „žemė-oras“. Pasak jų, tų raketų sukilėliams parūpino Rusija, kuri taip pat galbūt apmokė kovotojus jas naudoti. Tuo tarpu separatistai ir Maskva tokius pareiškimus neigia.

Pirminėje Nyderlandų tyrėjų ataskaitoje, kuri buvo paskelbta praėjusį rugsėjį, sakoma, kad lėktuvas „Boeing 777“ subyrėjo ore virš Ukrainos, kai jo korpusą pramušė daug „didelės energijos objektų iš lėktuvo išorės“.

Nyderlandų vadovaujama tarptautinė tyrėjų iš Australijos, Belgijos, Malaizijos ir Ukrainos grupė anksčiau šį mėnesį pranešė nelaimės vietoje radusi fragmentų, kurie „tikėtinai“ yra sprogusios Rusijos gamybos priešlėktuvinės raketos dalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius