Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedija deportuos 80 tūkst. prieglobsčio prašytojų

Švedija tikisi iš šalies išsiųsti daugiau kaip 80 tūkst. prieglobsčio prašytojų, kurių prašymai buvo atmesti, pranešė šalies vidaus reikalų ministras.

Andersas Ygemanas pareiškė, kad migrantai bus deportuojami per keletą metų. 

„Mes kalbame apie 60 tūkst. žmonių, tačiau šis skaičius gali išaugti ir iki 80 tūkst.“, – ministrą cituoja Švedijos žiniasklaida. 

2015-aisiais Švedijoje prieglobsčio prašė 163 tūkst. svetimšalių, tai didžiausias skaičius visoje Europoje. Siekdami suvaldyti atvykstančiųjų srautus, Švedija įvedė papildomas pasienio kontrolės priemones. Švedija ir Vokietija yra daugiausia migrantų ir pabėgėlių sulaukiančios valstybės. 

Gąsdina nusikaltimai 

Pastaruoju metu Švediją gąsdina svetimšalių nusikaltimai. Naujausias atvejis – su vaikais ėjusiai motinai trenkęs alžyrietis. Buvo išplatintas vaizdo įrašas, kai vienoje Stokholmo metro stotyje užfiksuotas vyras bandė apvogti moterį. Tačiau, kai šis prisiartino prie jos, kita moteris, šalia ėjusi su dviem vaikais, spėjo kišenvagiui sukliudyti. 

Supykęs dėl nepavykusio mėginimo apiplėšti, vyras atsisuko į jam sukliudžiusią moterį, trenkė jai į pilvą ir galvą, o vėliau dar grįžo ir apspjaudė tiek ją, tiek jos vaikus.

Taip pat buvo skelbta, kad Vakarų Švedijoje Miolndalio pabėgėlių centre, kuriame gyvena be suaugusiųjų palydos atvykę nepilnamečiai, vienas prieglobsčio ieškotojas, įtariama, nudūrė centro darbuotoją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius