Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedija gavo naujos informacijos apie pastebėtą užsienio povandeninę veiklą

Švedijos kariuomenė tiria du naujus pranešimus, kurie gali būti įrodymai apie įtariamą užsienio povandeninę veiklą netoli šalies sostinės, antradienį pareiškė aukšto rango karinių jūrų pajėgų vadas.
Rusijos povandeninio laivo paieškos
Rusijos povandeninio laivo paieškos / TT NEWS AGENCY/SVANPIX nuotr.

Švedijos pajėgos nuo penktadienio naršė jūrą tame rajone, kai kariškiai nurodė gavę tris įtikinamus pranešimus apie užsienio povandeninių laivų arba narų, besinaudojančių povandeniniu aparatu, veiklą.

„Šiandien galiu taip pat pranešti, kad buvo dar du stebėjimai, kuriuos atliko visuomenės nariai ir kurie gana įdomūs, kad būtų imtasi tolesnio darbo“, – admirolas Andersas Grenstadas sakė žurnalistams.

Noriu dar kartą pabrėžti, kad tai nėra povandeninio laivo medžioklės operacija, kuria siekiama įveikti priešininką karine galia, – sakė admirolas.

Jis negalėjo pateikti daugiau detalių apie tuos naujus kontaktus, tačiau sakė, kad tie pranešimai dabar vertinami ir kad jie kol kas nelaikomi tokiai pat patikimais kaip trys ankstesni.

A.Grenstadas sakė, kad dabartiniai veiksmai yra informacijos rinkimo operacija, o ne kariniai veiksmai, ir kad ji gali būti vykdoma dar kurį laiką.

„Noriu dar kartą pabrėžti, kad tai nėra povandeninio laivo medžioklės operacija, kuria siekiama įveikti priešininką karine galia“, – sakė admirolas.

Pasak jo, Švedija taip pat neturi informacijos, kuri šalis gali būti atsakinga už numanomą įsibrovimą į šalies teritorinius vandenis. Tačiau 9-ame dešimtmetyje ir 10-o dešimtmečio pradžioje Švedijos gynybos pajėgos reguliariai žaidė katę ir pelę su įtariamais sovietų povandeniniais laivais savo teritoriniuose vandenyse.

Kai kurie iš tų incidentų vėliau buvo pripažinti klaidingais pavojaus signalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius