Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijoje nuteisti lietuviai, vertęsi moterų iš Lietuvos prekyba

Šeši jauni vyrai iš Lietuvos Švedijoje nuteisti už prekybą žmonėmis ir sąvadavimą. Kaip rašo „The Local“, lietuves Švedijoje pardavinėję nusikaltėliai per dešimt mėnesių užsidirbo 141 tūkst. dolerių.
Prostitutė
Prostitutė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lietuviai, kurių amžius – iki 30 metų, buvo nuteisti nuo vienerių iki trejų su puse metų laisvės atėmimo. Atlikę bausmę jie bus deportuoti iš šalies.

Pats jauniausias gaujos narys, 21 metų vyras, gavo griežčiausią bausmę – jis 3,5 metus praleis už grotų, po to dešimtmetį negalės įkelti kojos į Švediją.

Du didžiausios bausmės sulaukę vyrai gyveno Švedijoje ir dirbo kaip vadybininkai, kiti keturi užsiėmė administravimu: tikrino klientus, internete talpino skelbimus ir rinko pinigus, kurie buvo siunčiami nusikalstamo tinklo organizatoriams Lietuvoje.

Prokuroro Larso Agreno teigimu, moterys patikėdavo sąvadautojų pažadais, kad atvykusios į Švediją teikti sekso paslaugų, beregint praturtės. Tačiau turtėjo nusikaltėliai, o prostitutėms teko tenkintis labai mažu atlygiu.

Vienai jaunai moteriai, kuriai neseniai sukako 19 metų, buvo pažadėta 10 tūkst. kronų per dieną alga. Prieš tai ji nesivertė prostitucija, o atvykusi buvo verčiama aptarnauti nuo 5 iki 8 klientų per dieną.

Anot L.Agreno, mergina nieko neuždirbo, bet buvo tokia naivi, kad dirbti į Švediją vyko net tris kartus.

Prokuroras pridūrė, kad iš mažo Lietuvos kaimo kilusi mergina saugiai apgyvendinta ir jai yra leidžiama likti gyventi Švedijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius