-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Švedijoje rinkimų išvakarėse programišiai sugadino ultradešiniosios partijos tinklalapį

Vienos Švedijos ultradešiniosios partijos tinklalapis šeštadienį buvo atakuojamas programišių, likus dienai iki visuotinių rinkimų, per kuriuos šis judėjimas planuoja pirmąkart patekti į parlamentą.
Saugumo ekspertai pataria naudoti bent 12 simbolių slaptažodžius.
Kompiuteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Programišiai

„Per pastarąją parą patyrėme programišių atakų. Nenumanome, kas jų šaltinis“, – Švedijos demokratų partijos atstovas spaudai Erikas Almqvistas sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, kad tinklalapį tikimasi greitai iš naujo paleisti.

Šeštadienio popietę mėginant naršyti šį tinklalapį buvo matomas tik iš skaitmenų sudėliotas paveikslėlis, vaizduojantis gimtadienio tortą su degančia žvakute.

Po paveikslėliu buvo parašyta: „Šiaip ar taip, tortas puikus. Jis gardus ir drėgnas. Pažvelkit į mane – aš dar kalbu, nors reikia daryti Mokslą.“ Taip pat skambėjo atlikėjos Ellen McLain melodija „Still Alive“.

„Manau, tai gėdinga. Mūsų politiniai priešininkai turėtų dalyvauti debatuose, jeigu su mumis nesutinka“, – pareiškė E.Almqvistas, pridūręs, kad šis puolimas „neduoda nieko gera demokratija“.

Kibernetinio puolimo sulaukta visuotinių rinkimų išvakarėse, kai apklausos rodė, kad Švedijos demokratų partija gali pirmąkart surinkti daugiau nei 4 proc. balsų ir patekti į parlamentą.

Ši ultradešinioji partija per 2006 metų rinkimus surinko tik 2,9 proc. balsų, o sekmadienį tikisi užsitikrinti net 7,5 rinkėjų palaikymą, nors šeštadienį paskelbti trijų apklausų rezultatai rodo, jog ji gali tikėtis 3,8–5,9 proc. rinkėjų palankumo.

Apklausos taip pat rodo, kad centro dešiniosios vyriausybės populiarumo persvara prieš kairiojo sparno opoziciją nežymiai sumažėjo, tačiau ji vis tiek gali tikėtis užsitikrinti nedidelę daugumą parlamente.

Jeigu nė vienas iš dviejų pagrindinių politinių blokų neužsitikrins aiškios daugumos, netgi vos kelias vietas parlamente laimėjusi Švedijos demokratų partija gali svarbiu veiksniu formuojant naują vyriausybę, tačiau pastaroji gali tapti tokia nestabili, jog prireiks naujų rinkimų, sako apžvalgininkai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius