Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos premjeras Stefanas Loefvenas Vilniuje: Švedija turi įvertinti savo gynybą

Švedija turi peržiūrėti savo gynybos pajėgumus, atsižvelgdama į didėjančią Rusijos karinę galią ir pastaruosius įvykius Baltijos jūros regione, Vilniuje antradienį teigė Švedijos premjeras Stefanas Loefvenas.
Stefanas Loefvenas
Stefanas Loefvenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, nors Švedija Rusijos karinės galios didėjimo nelaiko tiesiogine grėsme, tačiau turi apsvarstyti, kaip keisti savo karinius pajėgumus.

„Apskritai, nekalbant konkrečiai apie šį (įvykį dėl povandeninio laivo Baltijos jūroje – BNS), apskritai ką mes matome ir išsakėme, kad Švedijos gynyba turi didinti savo pajėgumus, atsižvelgiant į tai, kas vyksta pastaraisiais metais. Mes matome, kad Rusijos karinė galia auga – mes to nelaikome tiesiogine grėsme Švedijai, tačiau stebime, kas vyksta regione – didesnį aktyvumą Baltijos jūroje. Tad, žinoma, mums reikia peržiūrėti, kokių pajėgumų mums reikia“, – antradienį po susitikimo su Lietuvos premjeru Vilniuje sakė S.Loefvenas.

Jis tikino, kad kol kas nėra naujienų dėl galimo Rusijos povandeninio laivo netoli Stokholmo.

„Apie paieškas nėra jokių naujų naujienų. Jos vis dar vyksta. (...) Darbo grupė vykdo operaciją, nėra naujų įrodymų, naujų naujienų“, – tikino premjeras.

Švedijos kariuomenė nuo penktadienį vykdo žvalgybinę operaciją, kuria siekiama nustatyti galimo užsienio povandeninio laivo buvimo vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius