Švedijos prokurorė reikalauja suimti išžaginimu įtariamą „Wikileaks“ įkūrėją Assange'ą

Viena Švedijos prokurorė ketvirtadienį pranešė pareikalavusi, kad būtų suimtas įslaptintą informaciją skelbiančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėją Julianą Assange'ą, kuris įtariamas išžaginimu ir seksualiniu priekabiavimu.
J.Assange'as
J.Assange'as / „Scanpix“ nuotr.

„Paprašiau Stokholmo apygardos teismo sulaikyti poną Assange'ą... įtariamą išžaginimu, seksualiniu priekabiavimu ir neteisėta prievarta, – sakoma Švedijos prokuratūros direktorės Marianne Ny pranešime anglų kalba. – Mano prašymo priežastis ta, kad mums reikia jį apklausti. Iki šiol negalėjome su juos susitikti ir baigti apklausos.“

Stokholmo teismas surengs posėdį, kuriame bus tariamasi, ar išduoti J.Assange'o arešto orderį, kuris, pasak Švedijos žiniasklaidos, taptų pagrindu paskelbti tarptautinį jo arešto orderį.

J.Assange'ą dėl šios bylos pirmąsyk nurodyta suimti rugpjūčio 20 dieną, tačiau vėliau šis orderis buvo atšauktas.

M.Ny rugsėjo 1 dieną atnaujino tyrimą dėl 39 metų Australijos piliečio galimai įvykdyto išžaginimo, tačiau neprašė jo suimti ir leido išvykti iš Švedijos.

J.Assange'as tvirtina, kad jam inkriminuojami kaltinimai yra dalis „šmeižto kampanijos“, kurios tikslas – sukompromituoti jo tinklalapį, užsitraukusį Pentagono nemalonę dėl įslaptintų JAV dokumentų apie karus Irake ir Afganistane paviešinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius