Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 19 /21:23

Šveicarija įšaldė derybas su Rusija dėl laisvosios prekybos, Didžioji Britanija ir Vokietija jai neparduos ginklų

Šveicarija sustabdė derybas su Rusijos vadovaujama Muitų sąjunga dėl laisvosios prekybos sutarties. Tuo tarpu Didžioji Britanija pranešė stabdanti bendradarbiavimą su Rusija karinėje srityje.
Šveicarijos vėliava
Šveicarijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sustabdytos derybos dėl laisvosios prekybos

„Nusprendėme stabdyti derybas (dėl laisvosios prekybos – red.) ir apie tai informavome Rusiją“, – radijo stoties SRF eteryje trečiadienį kalbėjo Šveicarijos ekonomikos ministras Johannas Schneideris Ammannas.

Jis pabrėžė, jog tokį sprendimą priėmė Šveicarijos vyriausybė, reaguodama į įvykius Kryme.

Tokį sprendimą priėmė Šveicarijos vyriausybė, reaguodama į įvykius Kryme.

Derybas su Rusija ir jos Muitų sąjunga dėl laisvosios prekybos įšaldė ir Norvegija.

Europos Sąjunga sustabdė derybas su Rusija dėl plataus masto ekonominio pakto ir vizų susitarimo. Po tikėtinų kelionių draudimų ir turto įšaldymo su Krymo atsiskyrimu siejamiems svarbiems asmenims, ES lyderiai šį savaitgalį gali pradėti skelbti ekonomines sankcijas Rusijai.

Didžioji Britanija Rusijai netieks karinės paskirties prekių

Didžioji Britanija, anksčiau grasinusi Rusijai apriboti ginklų tiekimą, pranešė stabdanti susitarimą pagal kurį Rusijai buvo tiekiamos kai kurios karinės paskirties prekės, pavyzdžiui, audiniai, iš kurių siuvamos karinės uniformos, radijo stotys, detalės straigtasparnių varikliams, pranešė BBC News.

Didžioji Britanija, anksčiau grasinusi Rusijai apriboti ginklų tiekimą, pranešė stabdanti susitarimą pagal kurį Rusijai buvo tiekiamos kai kurios karinės paskirties prekės

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Williamas Hague'as pareiškė, kad Krymo prijungimas prie Rusijos yra „neteisėtas žemių užgrobimas“. Dėl to, pasak jo, Didžioji Britanija nutarė įšaldyti karinį bendradarbiavimą su Maskva.

W.Hague'as pabrėžė, kad uždrausta į Rusiją eksportuoti „karinės paskirties prekes ir dvigubos paskirties prekes, skirtas Rusijos karinėms pajėgoms bei kitoms valstybinėms struktūroms, taip pat Rusija negaus prekių, kurias gali naudoti ar naudoja agresijai prieš Ukrainą“.

W.Hague'as taip pat pažadėjo, kad dėl karinės agresijos ir „dalies nepriklausomos Europos valstybės suverenios teritorijos aneksijos“ artimiausiu metu bus pristabdytas karinis bendradarbiavimas su Rusija.

Vokietija stabdo ginkluotės pardavimą Rusijai

Trečiadienio vakarą Vokietija taip pat nusprendė stabdyti didelį ginkluotės sandėrį su Rusija. Didelį nerimą Rusijos kaimynėms kėlė ketinimai už 100 mln. eurų parduoti moderniausią pasaulyje mokymo sistemą, leidžiančią tobulinti karių  sąveiką brigados lygiu. Dar trečiadienio rytą gamintojas buvo pareiškęs, kad įsipareigojimų laikysis, priminė LRT „Panorama“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius