-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos kalėjime laikomam kino režisieriui Polanski buvo sudarytos išskirtinės sąlygos

Šveicarijoje sulaikytam garsiam kino režisieriui Romanui Polanski kalėjime buvo sudarytos išskirtinės sąlygos, sakė buvęs jo kameros draugas.
Romanas Polanskis
Romanas Polanskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Polanski šių metų rugsėjį buvo sulaikytas dėl Los Andžele prieš 32 metus iškeltos nepilnametės tvirkinimo bylos, o šiuo metu Jungtinės Valstijos siekia, kad režisierius būtų joms išduotas.

Anksčiau šią savaitę R.Polanski nuspręsta paleisti už didelį užstatą, tad Kalėdas ir Naujuosius metus jis sutiks namų arešto sąlygomis savo kalnų namelyje slidinėjimo kurorte Gštate.

Kartu su režisieriumi kameroje laikytas Yussi Akramas pasakojo Šveicarijos radijui, kad kiti kaliniai pavydėjo „Oskaro“ laureatui, nes jam buvo dažnai leidžiama skambinti žmonai ir advokatams.

Be to, režisieriaus kameroje buvo įrengtas specialus pagalbos mygtukas, kuriuo buvo galima iškviesti kalėjimo prižiūrėtojus.

Tačiau R.Polanski ilgametis draugas Januszas Morgensternas sakė Lenkijos radijui, jog du kalėjime praleisti mėnesiai režisierių labai paveikė.

„Baimė, kurią jis jaučia Jungtinėms Valstijoms, yra ties panikos riba. Jis taip ilgai gyveno su ta baime, kad ši tapo visa nustelbianti“, – nurodė jis.

J.Morgensternas pasakojo, kad jo draugas kalėjime tapo labai prislėgtas ir neteko daug svorio.
R.Polanski padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl 13–metės išžaginimo per vieną vakarėlį Holivude 1977 metais. Režisierius pabėgo į Paryžių 1978 metais, nelaukdamas, kol teismas paskirs jam bausmę.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius