Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos traukinyje sprogo konteineris su nemutavusiu kiaulių gripo virusu

Sausuoju ledu šaldoma talpykla su gripo viruso mėginiais sprogo viename Šveicarijos traukinyje ir sužeidė vieną asmenį, tačiau kitoks pavojus žmonėms nekilo, antradienį pranešė policija.
Virusas
Virusas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Konteineryje buvo ampulių su kiaulių gripo virusu, tačiau kitokios atmainos negu H1N1, nuo kurio Meksikoje jau mirė apie 150 asmenų, taip pat užsikrėtė žmonių Jungtinėse Valstijose, Kanadoje, Ispanijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Pirmadienio vakarą vienas laborantas vežė konteinerį į Ženevoje įsikūrusį Šveicarijos nacionalinį gripo centrą, kur mokslininkai kuria testą žmonių užsikrėtimo kiaulių gripu atvejams nustatyti, nurodė policija.

Sprogus dėžei su mėginiais sužeista viena moteris. Sprogimo priežastis – konteineryje susidaręs didelis slėgis nuo sausojo ledo, kuris yra užšaldytos anglies dvideginio dujos.

Pasitarusi su virusologais, policija nusprendė sustabdyti traukinį, važiuojantį iš Sent Galeno į Ženevą, prieš jam įvažiuojant į stotį Lozanoje.

Pasak policijos, virusų ekspertai patvirtino, jog traukiniu vežti mėginiai buvo su nemutavusiu kiaulių gripo virusu, kuris nepavojingas žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius