-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tailandas imigrantus pasmerkia mirti

Tailando kariai sulaiko nelegalius migrantus iš Bangladešo ir Birmos bei išplukdo juos į atvirą jūrą valtyse be variklių.
Tailando elgesys su imigrantais itin žiaurus.
Tailando pareigūnų elgesys su imigrantais itin žiaurus. / BBC nuotr.
Temos: 2 Jūra Tailandas

Išgyvenusieji pasakojo, kad imigrantų rankos būna surištos. Į jūrą jie išstumiami surištomis rankomis, be maisto ir vandens atsargų, praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC interneto svetainė.

Apie 500 žmonių Indijai priklausančiose Andamano salose dabar atsigauna nuo smarkios dehidracijos.

Tailando pareigūnų komentaro BBC gauti nepavyko. Tačiau šaltiniai policijoje ir kariuomenėje korespondentui Jonathanui Headui Bankoke patvirtino, jog prieglobsčio ieškotojai iš tikrųjų yra grąžinami atgal į jūrą. Vis dėlto daugiau detalių jie neatskleidė.

Tūkstančiai skurstančių Birmos ir Bangladešo gyventojų stengiasi pasiekti pietryčių Azijos šalis ir susirasti ten darbo.

Be maisto

Indijos pakrantės apsaugos pareigūnų išvaduoti žmonės sakė, kad šimtai prieglobsčio ieškotojų vis dar yra dingę po to, kai praėjusių metų lapkritį išplaukė is Birmos ir Bangladešo. Jie sakė sumokėję agentams, kad juos nuplukdytų į Tailandą, kur galėtų susikurti geresnį gyvenimą.

Vis dėlto daugelis imigrantų buvo sulaikyti. „Tailando pareigūnai surišo mums rankas ir įsodino į valtis be variklių. Mūsų valtys buvo nuvilktos tolyn į atvirą jūrą ir paliktos dreifuoti“, – sakė vienas išgyvenusiųjų Zawas Winas.

Kiti išgyvenusieji pasakojo, kad Tailando kariai 400 imigrantų įsodino į milžinišką valtį. Jie buvo aprūpinti tik dviem maišais ryžių ir dviem statinėm geriamo vandens. Šios atsargos baigėsi per porą dienų. Imigrantai badavo 15 dienų, kol juos išgelbėjo Indijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius