Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando pietuose potvynių aukų padaugėjo iki 12

Tailando pietinę dalį tebeskalbiant smarkioms liūtims, potvynių aukų šeštadienį padaugėjo iki 12 ir buvo užlieti tūkstančiai kaimų, pranešė pareigūnai.
Pietinę Tailando dalį skalauja liūtys
Pietinę Tailando dalį skalauja liūtys / 15min skaitytojų nuotr.

Prieš savaitę prasidėjęs potvynis, kurio vandenys vietomis siekia namų stogus, paveikė per 700 000 žmonių, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Remiantis ministerijos bei vietos pareigūnų turimais duomenimis, vandeniui užliejus kelius bei geležinkelius žuvo mažiausiai 12 žmonių.

Manoma, kad potvynis laikysis dar mažiausiai dvi dienas, pranešė Meteorologijos departamentas.

Manoma, kad potvynis laikysis dar mažiausiai dvi dienas, pranešė Meteorologijos departamentas. Agentūra taip pat perspėjo apie staigių potvynių pavojų labiausiai nukentėjusiose aštuoniose provincijose.

„Šiandien ir rytoj situacija bus labai prasta. Vis dar smarkiai lyja“, – naujienų agentūrai AFP sakė meteorologė Junjuda Pornsri.

Pasak jos, Nakon Si Tamarato provincijos sostinėje dėl nepalankių orų uždarė savo oro uostą, o penktadienio vakarą buvo užfiksuota rekordinis kritulių kiekis – 162,1 milimetro.

Šiuo metų laiku tokios smarkios liūtys Tailandui nebūdingos. Paprastai šalyje nuo lapkričio iki sausio vyrauja gana sausi ir vėsūs orai.

Šiuo sezonu į Tailando kurortus atvažiuoja ypač daug turistų, kurie turi didelę reikšmę karalystės ekonomikai.

Tačiau potvynis keliuose turistų itin pamėgtuose kurortuose, tokiuose kaip Samujaus bei Pangano salos, jau sujaukė atostogas paplūdimiuose.

Šimtų turistų skrydžiai buvo atidėti, o potvynio paveiktose vietovėse žemyninėje dalyje buvo nutrauktas traukinių ir autobusų eismas.

Visgi kai kurie keliautojai nepraranda ūpo net ir per potvynius: socialiniuose tinkluose apstu nuotraukų, kuriose matomi turistai, valtimis plaukiojantys užlietomis gatvėmis.

„Kai kuriems turistams patinka potvynis, jie daro nuotraukas ir eina plaukioti“, – sakė Samujaus salos turizmo pareigūnas Nongyao Jirundornas.

Kaimyninę Malaiziją anksčiau šią savaitę taip pat užplūdo potvyniai, o tūkstančiai gyventojų buvo priversti palikti savo namus ir glaustis laikinose pastogėse dviejose šiaurės rytinėse valstijose.

Kelantano ir Terenganu valstijose evakuotų žmonių skaičius nuo trečiadienio sumažėjo beveik perpus, nes Malaizijoje pasitaisė orai, o sinoptikai prognozuoja, kad savaitgalį lis mažiau. Šeštadienį laikinose pastogėse glaudėsi apie 12,5 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius