Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando sostinės centrą užėmę protestuotojai reikalauja premjerės atsistatydinimo

Dešimtys tūkstančių opozicijos šalininkų pirmadienį užėmė centrines Bankoko gatves, siekdami „paralyžiuoti“ sostinę ir didindami spaudimą problemų persekiojamai premjerei, kurios reikalaujama atsistatydinti.
Bankoką krečia nauji protestuotojų ir policijos susirėmimai.
Bankoką krečia nauji protestuotojų ir policijos susirėmimai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bankokas Tailandas

Protestuotojai nori, kad ministrė pirmininkė Yingluck Shinawatra atsistatydintų ir būtų suformuota nauja vyriausybė, galinti įgyvendinti rinkimų reformas, kurios pažabotų milijardinius turtus susikrovusios premjerės šeimos politinį dominavimą ir padarytų galą giliai įsišaknijusiai pinigais paremtos politikos tradicijai.

Tūkstančiai protestuotojų, nešini vėliavomis ir plakatais su užrašais „Bankoko uždarymas“ bei „Tailandiečių 2014-ųjų sukilimas“, užplūdo svarbiausias gatvių sankirtas, taip pat ir sankirtą prie didžiulio prekybos centro, kuris buvo padegtas per kruvinus politinius neramumus 2010-aisiais.

Yingluck Shinawatra
Yingluck Shinawatra

Demonstrantai žadėjo būti užėmę miesto centrą, kol bus įgyvendinti jų reikalavimai. Protestuotojai grasino sužlugdyti vasarį numatytus rinkimus, tvirtindami, kad jie tik sugrąžins į valdžią nušalinto buvusio lyderio Thaksino, Yingluck Shinawatros brolio, sąjungininkus, o reformos nebus įgyvendintos.

Antivyriausybinio judėjimo radikalusis sparnas taip pat grasino apsiausti vertybinių popierių biržą ir netgi karalystės skrydžių valdymo centrą, jei Yingluck Shinawatra artimiausiomis dienomis neatsistatydins.

Pastarieji protestai yra naujas ne vienus metus besitęsiančios politinės krizės etapas. Politinė suirutė Tailande prasidėjo 2006-aisiais, kai generolai rojalistai nušalino nuo valdžios premjero postą užėmusį Yingluck Shinawatros vyresnįjį brolį, verslo magnatą Thaksiną Shinawatrą.

Pirmuosius protestus pakurstė taip ir nepriimtas įstatymo projektas dėl amnestijos, kuris būtų leidęs tremtyje gyvenančiam Thaksinui Shinawatrai sugrįžti į gimtinę be grėsmės pakliūti už grotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius