-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando turguje nugriaudėjo sprogimas, sužeisti mažiausiai 24 žmonės (nuotraukos)

Per sprogimą Tailando pietuose nukentėjo 24 žmonės, tarp jų – trys kariškiai, praneša „Bangkok Post“, remdamasis vietos policija.
Tailando turgus
Sprogimas Tailando turguje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprogimas įvyko ankstų pirmadienio rytą pietinės Jalos provincijos turguje. Sprogmuo buvo paliktas turgaus teritorijoje pastatytame motocikle. Liudininkų teigimu, motociklą paliko du 30–35 metų vyriškiai, apsirengę juodais marškinėliais ir ant galvos užsimaukšlinę kepuraites. Kaip mano policija, bomba buvo savadarbė, svėrė iki 10 kilogramų, o nusikaltėliai ją detonavo mobiliuoju telefonu.

Kokio sunkumo sužalojimų per sprogimą patyrė vietos gyventojai, nepatikslinama. Dėl teroro išpuolio policija sprogimo apylinkėse išjungė mobilųjį ryšį ir pradėjo ieškoti įtariamųjų.

Kaip praneša „Associated Press“, išpuolio organizavimu įtariami sukilėliai musulmonai, kurių daug gyvena šalies pietuose. Kaip primena „Thai News Agency“, nuo 2004-ųjų, kai suaktyvėjo sukilėlių veiksmai, pietinėse Tailando provincijose – Jaloje, Patanyje ir Narathivate – žuvo apie 3500 žmonių.

Pietinėse provincijose gyventojų daugumą sudarantys musulmonai šalies Vyriausybę kaltina jų teisių varžymu. Sukilėliai niekada viešai nepaskelbė savo tikslų, tačiau manoma, kad jie siekia sukurti nepriklausomą musulmonišką valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius