Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talinas mano, kad santykiuose su Rusija atėjo laikas pakilti į naują bendravimo lygį

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas teigiamai vertina santykių su Rusija plėtotę šiais metais.
Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paet
Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Apskritai jie buvo gerai plėtojami. Mes pasistūmėjome į priekį kai kuriais klausimais, pradėtais svarstyti dar užpernai. Kai kurie dalykai galėtų būti įgyvendinami greičiau, bet teigiama ir tai, kad jie vis dėlto buvo įgyvendinami“, – sakė jis interviu agentūrai „Interfax“.

Pasak jo, tai pirmiausia pasakytina apie sutartis: pasiektas susitarimas dėl naujos dvišalės pensijų sutarties, vedamos derybos dėl gelbėjimo darbų Baltijos jūroje sutarties, svarstomi kiti dvišaliai susitarimai.

Jis pareiškė pasitenkinimą dėl kai kurių Estijos ir Rusijos ministerijų bei žinybų bendravimo, pateikdamas kaip pavyzdį savo susitikimus su Rusijos URM vadovu Sergejumi Lavrovu vasarą Danijoje, su Sankt Peterburgo gubernatore Valentina Matvijenko, Rusijos kultūros ministru Aleksandru Avdejevu ir Federalinės narkotikų apyvartos kontrolės vadovu Viktoru Ivanovu, taip pat vykusias abiejų šalių URM konsultacijas.

„Drauge sprendžiami konsulatų, pasienio klausimai, vyksta aktyvus kultūrinis bendradarbiavimas. Taigi šie metai nebuvo patys blogiausi“, – pabrėžė ministras.

Drauge jis mano, kad atėjo laikas iš bendravimo ministerijų ir žinybų lygiu pakilti į aukštesnį ryšių lygį.

„Jau seniai laikas pakilti į aukštesnį politinį ir tarpvalstybinį bendravimo lygį, – mano URM vadovas. – Kiek žinau, apsilankyti Estijoje pakviesti beveik visi aukščiausi Rusijos vadovai. Tačiau aš nesu tikras, kad tokių pat kvietimų gauta iš kitos pusės. O mes turime ką aptarti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius