Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 07 /21:44

Tarp 4 sulaikytųjų dėl B.Nemcovo nužudymo – aukštas R.Kadyrovo bataliono „Sever“ pareigūnas

Rusijos federalinės saugumo tarnybos vadovas Aleksandras Bortnikovas šeštadienio dieną pranešė, kad sulaikyti du asmenys, įtariami vieno iš Rusijos opozicijos lyderių Boriso Nemcovo nužudymu. Vakare pranešta, kad pareigūnai sulaikė dar du įtariamuosius.
Boriso Nemcovo nužudymas
Boriso Nemcovo nužudymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šaltiniai žiniasklaidai pabrėžė, kad sulaikytieji įtariami tik nusikaltimo vykdymu – užsakovas dar nėra žinomas.

Pirmieji sulaikytieji – Anzoras Kubaševas ir Zauras Dadajevas, atvykę iš Šiaurės Kaukazo. Dėl jų suėmimo bus spredžiama rytoj arba kitą savaitę.

Papildyta 21.44 val. Sulaikyti iš viso keturi asmenys

Ingušijos saugumo tarybos sekretorius Albertas Barahajevas naujienų agentūrai „RIA Novosti“ patvirtino, kad iš viso dėl B.Nemcovo nužudymo sulaikyti keturi asmenys.

„Sulaikytas Zauras Dadajevas, kuris yra V.Putino statytinio Ramzano Kadyrovo „Sever“ bataliono Čečėnijoje vado pavaduotojas, ir su juo automobilyje buvęs vyras. Be to, sulaikytas Anzoras Kubaševas, dirbęs privačiame sektoriuje Pamaskvėje, ir jo jaunesnysis brolis“, – sakė A.Barahajevas.

Papildyta 21.19 val. Vienas įtariamųjų priklausė batalionui „Sever“

Vienas iš sulaikytų B.Nemcovo nužudymu įtariamų asmenų – Z.Dadajevas – tarnavo batalione „Sever“ Čečėnijoje. Apie tai pranešė kavkaz-uzel.ru, remdamiesi Ingušijos saugumo tarybos sekretoriumi Albertu Barahajevu, kuris bendravo su įtariamųjų artimaisiais.

Kitas sulaikytasis – A.Kubaševas – dirbo apsaugos darbuotoju prekybos centre Pamaskvėje. 

Jie Ingušijoje jau daugiau nei 10 nebegyveno, sakė jų giminės.

Gazeta.ru rašo, kad abu įtariamieji anksčiau policijai nebuvo žinomi.

Sulaikytieji – tik nusikaltimo vykdytojai

A.Bortnikovas dieną sakė, kad tyrimas tęsiamas, naujausia informacija perduota prezidentui Vladimirui Putinui. Daugiau detalių apie tyrimo jis eigą neatskleidė.

Su tyrimu susipažinęs šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad du sulaikyti vyrai yra įtariami tik nusikaltimo vykdymu.

Tašką byloje dėti dar anksti – reikia surasti nusikaltimo organizatorius ir užsakovus.

Anot jo, teisėsauga buvo radusi gerų „kabliukų“, kurie padėjo bylos tyrime. Pareigūnai gana greitai rado automobilį, kuriuo važiavo įtariamieji. Jame buvo rastos biomedžiagos, kurios padėjo susekti įtariamuosius.

„Kaip ir paprastai, tirti nusikaltimą padėjo telefoninių pokalbių išklotinių tyrimas. Tačiau tašką byloje dėti dar anksti – reikia surasti nusikaltimo organizatorius ir užsakovus“, – sakė šaltinis.

15min.lt penktadienį skelbė nuteisto samdomo žudiko Aleksejaus Šerstobitovo interviu, kuriame jis aiškino, kad B.Nemcovą nužudyti galėjo samdiniai iš Čečėnijos.

Ketino įrodyti Rusijos desantininkų siuntimą į Ukrainą

B.Nemcovas buvo nušautas Maskvoje, prie pat Kremliaus, vasario 27 dieną, likus kelioms dienoms iki jo organizuojamos protesto akcijos Rusijos sostinėje. Į vieno iš opozicijos lyderių nugarą pataikė keturios kulkos.

Žmogžudystės užsakymo šešėlis iškart krito ant Kremliaus, kurį nuolat drąsiai kritikavo B.Nemcovas. Likus keliems mėnesiams iki mirties viename interviu jis prisipažino šiek tiek bijantis, kad V.Putinas jį įsakys užmušti, tačiau tylėti jis negali.

Prieš mirtį B.Nemcovas rengė ataskaitą, kurioje ketino pateikti įrodymus apie Rusijos karius Ukrainoje. Po jo mirties pareigūnai atliko kratą jo namuose ir paėmė dokumentus. 

Tačiau jo padėjėja Olga Šorina agentūrai „Reuters“ parodė raštelį, kurį nužudymo išvakarėse jai perdavė politikas.

Nuogąstaudamas, kad jo klausosi saugumas, B.Nemcovas vieną frazę parašė ant popieriaus. Tuo metu opozicionierius su padėjėja aptarinėjo ruošiamos ataskaitos apie Rusijos kariuomenės veiksmus Ukrainoje, detales.

Ant lapelio jis brūkštelėjo: „Su manimi susisiekė desantininkai iš Ivanovo. 17 žuvo. Desantininkams nebemoka pinigų, tačiau kol kas jie bijo atvirai kalbėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius