Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tbilisis: Rusija gali imtis provokacijų dėl NATO pratybų Gruzijoje

Rusija gali imtis provokuojančių veiksmų, kai kitą savaitę Gruzijoje prasidės NATO karinės pratybos, penktadienį perspėjo Gruzijos ambasadorius prie JAV Batu Kutelija.
Gruzijos vėliava
Gruzijos vėliava / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Kai matome, kad aukščiausi politiniai sluoksniai – Rusijos Federacijos prezidentas (Dmitrijus Medvedevas) – skelbia, kad šios pratybas provokacija, nukreipta prieš Rusijos interesus, ir kad jie pasiruošę veikti, kyla nerimas, kad gali įvykti provokacijų“, – B.Koutelija sakė žurnalistams.

„Taip jau yra nutikę anksčiau“, – pridūrė jis.

2008 metų rugpjūtį po pasienio susišaudymo Gruzija pradėjo karinę operaciją separatistinėje Pietų Osetijoje. Šis žingsnis išprovokavo didelio masto Rusijos karinę intervenciją, kurios metu Gruzijos pajėgos buvo sutriuškintos.

Neseniai į Vašingtoną atvykęs Tbilisio diplomatas, kuris anksčiau buvo Gruzijos gynybos viceministras sakė, kad šįkart Gruzija reaguotų kitaip.

„Jeigu taip nutiktų, esame pasiryžę reaguoti kartu su mūsų partneriais ir sąjungininkai – NATO šalimis ir Jungtinėmis Valstijomis. Mūsų reakcija bus bendra“, – sakė B.Kutelija.

„Labai glaudžiai dirbame su tarptautine bendruomene, kad paaiškintume Rusijai, jog šios pratybos nėra nukreiptos prieš jokios šalies interesus“, – pridūrė jis. 

Tbilisis praneša apie Rusijos pajėgų stiprinimą pasienyje, o Maskva tai neigia

Rusija šią savaitę įvedė papildomas karines pajėgas į Cchinvalio regiono Achalgorio rajoną, pranešė šeštadienį Gruzijos žiniasklaida.

Gruzijos užsienio reikalų ministras Grigolas Vašadzė patvirtino šią informaciją ir pridūrė, kad toks judėjimas yra laikinas ir rusų pajėgos turės grįžti į savo teritoriją.

„Rusijai iš to naudos nebus, ji turės išeiti ne tik iš Achalgorio rajono, bet ir iš visų okupuotų teritorijų“, – sakė ministras.

Rusijos gynybos ministerija tokius pranešimus apie Rusijos karinių pajėgų įvedimą į Pietų Osetijos Achalgorio rajoną vadina provokacija.

Pasak oficialaus ministerijos atstovo, Rusijos kariuomenė nevykdė jokių minėtų veiksmų Pietų Osetijos pasienio rajonuose.

„Jokio pajėgų judėjimo Pietų Osetijos pasienio rajonuose neplanuota ir nevykdyta. Visa tai – eilinė Gruzijos valdžios provokacija, kuria siekiama nukreipti savo gyventojų dėmesį nuo padėties pačioje Gruzijoje“, – sakė jis.

„Rusijos karinės bazės, esančios Pietų Osetijoje daliniuose, nuo balandžio 30 dienos 24-tos valandos paskelbtos išeiginės šventinės dienos“, – nurodė atstovas. – Visa karinė technika yra parkuose, kariai ilsisi, išskyrus tuos, kurie budi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius