Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tbilisis teigia, kad pasirengęs dialogui su Suchumiu ir Cchinvaliu, bet tam trukdo Rusija

Gruzija žada nenaudoti jėgos santykiuose su Abchazija ir Pietų Osetija, jeigu Rusija išves kariuomenę iš šių teritorijų, pareiškė Gruzijos užsienio reikalų ministras Grigolas Bašadzė.
Pietų Osetijos pasieniečiai ties Gruzijos siena
Pietų Osetijos pasieniečiai ties Gruzijos siena / „Scanpix“ nuotr.

„Jeigu mums duos galimybę deokupuoti mūsų šalį, jeigu Rusijos kariuomenė iš čia išeis, niekas jokios jėgos naudoti neketina, ir mes su savo piliečiais susitarsime patys“, – sakė jis antradienį radijo stoties „Echo Moskvy“ laidoje.

Tuo pat metu ministras apkaltino Rusiją tuo, kad ji trukdo vesti tiesiogines Gruzijos, Pietų Osetijos ir Abchazijos valdžių derybas.

„Nepaisant visų mėginimų pradėti tiesioginį dialogą su mūsų broliais Abchazijoje ir Pietų Osetijoje, mums tai padaryti nepavyko, nes Rusijos Federacija čia žaidžia geostrateginius žaidimus. Mes šio (Rusijos) tarpininkavimo sotūs iki kaklo“, – pabrėžė G.Bašadzė.

Drauge jis pažymėjo, kad oficialusis Tbilisis toliau mėgina užmegzti derybas su Pietų Osetija ir Abchazija, bet kliūtis deryboms yra tai, „kad nėra pašnekovo“.

„Viena vertus, yra okupacinis režimas, kurį sukūrė Rusijos Federacija ir kurį visiškai išlaiko Rusijos mokesčių mokėtojai, antra vertus, yra okupacinė jėga, kuri stovi ten ir tvarko visiškai viską“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius