Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisiamas kinų politikas Bo Xilai teigia dėvintis prieš 50 metų pirktus apatinius

Susikompromitavęs Kinijos politikas Bo Xilai pirmadienį mėgino atremti kaltinimus dėl jo šeimos prabangaus gyvenimo būdo, teigdamas jo korupcijos bylą nagrinėjantiems teisėjams, jog jo dėvimi apatiniai drabužiai yra pirkti prieš penkis dešimtmečius.
Bo Xilai teisme
Bo Xilai teisme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per teismo posėdžius Dzinano mieste prokurorai pateikė įspūdingų detalių apie Bo Xilai ir jo šeimos narių skrydžius privačiais reaktyviniais lėktuvais, vilas Prancūzijos Rivjeroje ir patiekalus iš egzotinių gyvūnų mėsos, sakydami, jog visa tai apmokėdavo turtingi verslininkai.

Tačiau buvęs pietvakarinio Čongčingo megapolio administracijos vadovas, kuris savo klestėjimo dienomis visada atrodydavo gerai apsirengęs, tvirtino teismui esantis paprastas žmogus.

„Aš asmeniškai nesidomiu drabužiais. Apatinius drabužius, kuriuos dabar dėviu, man nupirko mano mama 7-ame dešimtmetyje, – teigė jis. – Sakau jums visiems, kad striukė, kurią vilkiu, ir visi kostiumai mano drabužinėje buvo pasiūti miesto kooperatyvo Sindzino apygardoje Daliane.“

Šie komentarai buvo cituojami reguliariai, tačiau su šiokiu tokiu vėlavimu skelbiamuose Viduriniojo liaudies teismo posėdžių protokoluose jo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Sina Weibo“, panašiame į „Twitter“.

Bo Xilai teigė nieko nežinojęs apie savo žmonos Gu Kailai ir sūnaus Bo Guagua aferas, kai buvo pateikta virtinė kaltinimų dėl prabangaus jo šeimos gyvenimo stiliaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius