-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 29 /19:54

Telefonu su Vladimiru Putinu kalbėjęs Petro Porošenka paragino Rusijos prezidentą neleisti diversantų į Ukrainą

Sekmadienį telefonu kalbėjosi Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas. Jie aptarė taikaus konflikto sprendimo Donbase galimybes. Ukrainos prezidento spaudos tarnybos pranešimą cituoja Unian.net. V.Putinas ragina pratęsti paliaubas.
Petro Porošenka ir Vladimiras Putinas
Petro Porošenka ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Ukrainos prezidentas pokalbio metu kolegas informavo apie tai, kad jo vadovaujama šalis laikosi visų taikos plane numatytų sąlygų ir paliaubų, kurios pratęstos iki birželio 30-osios.

Tačiau P.Porošenka neslėpė nerimo dėl situacijos, kadangi pastarosios dienos nebuvo ramios – teroristai paliaubų nesilaikė. O esą norint pasiekti tinkamą rezultatą jų laikytis turėjo visos pusės.

P.Porošenko paragino laikytis taikos plano, nutraukti ukrainiečių pasienio postų ir karinių dalinių puldinėjimą, paleisti visus įkaitus. Taip pat Ukraina reikalauja grąžinti visus užgrobtus sienos perėjimo punktus.

Ukrainos vadovas paragino V.Putiną, kad būtų sustiprinta Rusijos-Ukrainos sienos apsauga ir į Ukrainą neplūstų teroristai, nebūtų teikiami jiems ginklai bei karinė technika.

Rusijos prezidentas V.Putinas savo ruožtu paragino Ukrainą pratęsti pirmadienį turinčias pasibaigti laikinas paliaubas su prorusiškais sukilėliais, pranešė Kremlius.

Vokietijos kanclerė A.Merkel ir Prancūzijos prezidentas F.Hollande'as prisijungė prie V.Putino raginimo Ukrainos lyderiui P.Porošenkai pratęsti „ugnies nutraukimo režimą ilgesniam laikotarpiui“, sakoma Kremliaus pranešime, kuris buvo išplatintas po daugiau kaip dvi valandas trukusios keturšalės telekonferencijos.

Pranešime taip pat nurodoma, kad buvo „aptariama galimybė pasiųsti ESBO inspektorius į praėjimo per Rusijos ir Ukrainos sieną punktus“.

Keturi šalių vadovai sutarė dar kartą pasikalbėti ir pirmadienį, birželio 30-ąją. Pirmasis toks pokalbis vyko trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius