-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroristai iš paskutiniųjų bando sužlugdyti prezidento rinkimus rytų ir pietų Ukrainoje

Ukrainos teisėsauga pastarosiomis dienomis užregistravo daugiau nei 80 nusikaltimų, kuriuos Donecko ir Luhansko srityse įvykdė teroristai, bandantys visais būdais sužlugdyti gegužės 25 d. vyksiančius Ukrainos prezidento rinkimus.
Teroristai rytų Ukrainoje
Teroristai rytų Ukrainoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai pareiškė Generalinės prokuratūros Vyriausiosios valdybos viršininkas Nikolajus Gošovskis, praneša „Ukrainskaja pravda“.

Jo teigimu, separatistai ir teroristai, veikiantys pietų ir rytų Ukrainoje, mėgina visais būdais sužlugdyti rinkimų procesą regione.

„Jie užgrobia rinkimų apylinkes, naikina rinkimų dokumentaciją, gadina kompiuterinę įrangą. Yra pagrobtų, sumuštų ir net nužudytų rinkimų komisijų narių“, – sakė N.Gošovskis.

Tiriant šiuos nusikaltimus įtarimai pareikšti 381 asmeniui, 102 yra suimti, 147 skirtas namų areštas.

Ginkluoti vadinamosios „Lugansko liaudies respublikos“ separatistai važinėja po rinkimų apylinkes ir atiminėja bei naikina visus rastus dokumentus.

Ukrainos rinkėjų komitetas pareiškė, kad yra didelė grėsmė, jog dauguma Donecko srities rinkimų apylinkių rinkimų dieną bus uždarytos ir žmonės negalės balsuoti.

Severodonecko mieste ginkluoti vadinamosios „Lugansko liaudies respublikos“ separatistai važinėja po rinkimų apylinkes ir atiminėja bei naikina visus rastus dokumentus. Biuleteniai šių rinkimų apylinkių dar nepasiekė, todėl teroristai naikina antspaudus ir rinkėjų sąrašus.

Artemovsko mieste teroristai užgrobė rinkimų apylinkę, o prie pagrindinio įėjimo į pastatą pastatė kulkosvaidį.

Ukrainos rinkėjų komitetas teigia, kad šalies Vidaus reikalų ministerija negali garantuoti gyventojų saugumo rinkimų dieną, todėl rinkimai gali neįvykti Donecko srities Slovjansko, Krasnyj Lymano, Kramatorsko, Družkovo, Artemovsko, Konstantinovkos miestuose bei Luhansko srities Rovenkų bei Antracito miestuose.

Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vakar Sant Peterburge dar kartą bandė įtikinti, kad Rusija niekaip neremia rytų ir pietų Ukrainoje siautėjančių teroristų. Pasak newsru.com, V.Putinas pareiškė, kad po Ukrainos prezidento rinkimų yra pasirengęs dirbti su naujuoju Ukrainos vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius