Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 24 /11:03

Teroro išpuolio Londone aukos – kas jos?

Vėlų ketvirtadienio vakarą paskelbta, kad žuvusių per Londone įvykdytą teroro išpuolį skaičius išaugo iki penkių. Anot BBC, dar apie 40 žmonių iš 11 šalių buvo sužeista. 31 iš jų nugabentas į ligoninę, dviejų būklė kritinė, vieno gyvybei gresia pavojus.
Keithas Palmeris, Kurtas Cochranas, Aysha Frade
Keithas Palmeris, Kurtas Cochranas, Aysha Frade / „Facebook“ nuotr.

Priminsime, kad anksčiau policija pranešė, jog užpuolikas yra 52-ejų Khalidas Masoodas, dar žinomas kaip Adrianas Elmsas. Jį trečiadienio popietę nušovė pareigūnai. Penktadienį pareigūnai patikslino, kad užpuolikas Kente gimė kaip Adrianas Russellas Ajao.

Tarp žuvusiųjų – 48-erių policininkas Keithas Palmeris, Aysha Frade ir turistas iš JAV, 54-erių Kurtas Cochranas. Kitų dviejų tapatybė kol kas neskelbiama. Pranešta tik tai, kad penktoji auka – 75-erių metų asmuo, jo gyvybė užgeso ligoninėje.

Jungtinės Karalystės policijos kovos su terorizmu padalinio vadovas Markas Rowley identifikavo naujausią auką – ketvirtadienį ligoninėje mirusį žmogų. Tai 75 metų Leslie Rhodesas iš Stretamo Londono pietuose.

Už išpuolį atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“.

Keithas Palmeris

Policijos pareigūnas Keithas Palmeris buvo nudurtas, kai bandė sustabdyti užpuoliką, kai šis bandė patekti į Bendruomenių rūmus. Pareigūnas neturėjo ginklo, policijoje dirbo 15 metų. „Keithą prisiminsime kaip nuostabų tėvą ir vyrą“, – teigiama pranešime, kurį išplatino gedinti šeima.

„Mylimas sūnus, brolis ir dėdė. Ilgametis Londono „Charlton“ futbolo klubo aistruolis. Atsidavęs darbui ir besididžiuojantis, kad yra policininkas, narsus ir drąsus. Draugas, visiems, kurie jį pažinojo“, – taip atsiliepiama apie žuvusį pareigūną.

„Jo be galo trūks. Mes labai jį mylėjome. Jo šeima ir draugai sukrėsti ir smarkiai išgyvena netektį“, – teigiama pranešime.

Pareigūnas K.Palmeris, kuris turėjo penkerių dukrą, priklausė parlamento apsaugos padaliniui. Anksčiau jis tarnavo Britanijos kariuomenėje kartu su parlamentaru konservatoriumi Jamesu Cleverly. Socialiniame tinkle „Twitter“ pastarasis parašė: „Puikus vyras, draugas. Man plyšta širdis.“

Aysha Frade

Aysha Frade taip pat žuvo per išpuolį. 43 metų moteris buvo ištekėjusi, turėjo dvi dukras. Londone ji dirbo ispanų kalbos mokytoja. Jos motina buvo ispanė, tėvas – Kipro pilietis, tačiau ji pati turėjo Didžiosios Britanijos pilietybę. Kolegos ją apibūdino kaip itin gerbiamą ir mylimą personalo.

Buvusi jos kaimynė Patricia Scotland sakė, kad moters šeima kaimynystėje išgyveno apie 40 metų – išsikraustė kitur tik prieš dvejus metus. „Puiki motina, puiki žmona“, – taip velionę prisiminė buvusi kaimynė.

„Ji tiesiog buvo mielas žmogus, turėjo dvi labai mielas dukras“, – sakė ji. „Negalėtum tikėtis geresnių kaimynų“, – pridūrė moteris.

Koledžo, kuriame dirbo Aysha Frade, mokytoja teigė, kad „ji buvo puiki komandos dalis“, ji „visuomet padėdavo, paremdavo, buvo malonus, mielas žmogus“.

Kurtas Cochranas

Taip pat tarp žuvusių – Kurtas Cochranas iš JAV, Jutos valstijos. Londonas jam turėjo būti tik trumpa stotele per atostogas Europoje, į kurias leidosi 25-erių metų santuokos su žmona Melissa proga. Per išpuolį jis buvo sunkiai sužeistas, jo gyvybė užgeso vėliau.

Išplatintame pranešime jo šeima prisipažino, kad jų širdys sudaužytos, išgirdus žinią apie Kurto mirtį.

„Jis buvo geras vyras, mylintis vyras mūsų seseriai ir dukrai Melissai“, – teigiama pranešime. Melissa taip pat per išpuolį buvo sunkiai sužeista, šiuo metu gydoma ligoninėje. Pora į JAV turėjo grįžti ketvirtadienį.

„Reiškiame savo dėkingumą greitosios pagalbos personalui, visiems medikams, kurie pasirūpino jais, ir prašome pasimelsti už Melissą ir mūsų šeimą. Labai pasiilgsime Kurto“, – teigiama pranešime.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas „Twitter“ pareiškė užuojautą dėl Kurto mirties: „Puikus amerikietis Kurtas Cochranas buvo nužudytas per teroro išpuolį Londone. Mano maldos ir užuojauta – jo šeimai ir draugams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius