Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroro išpuolis Domodedovo oro uoste tragedijos liudininkų akimis

Rusijos žiniasklaida pateikia vis naujų liudininkų pasakojimų apie pirmadienį Maskvos Domodedovo oro uoste įvykdytą šiurpų išpuolį, per kurį žuvo 35 žmonės ir dar beveik du šimtai buvo sužeista.
Žuvusiuosius Domodedovo oro uoste primena gėlės.
Žuvusiuosius Domodedovo oro uoste primena gėlės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Išgyvenę sprogimą liudininkai teigia, kad juos išgelbėjo gyvasis kitų žmonių, kurie stovėjo tarp jų ir savižudžio sprogdintojo, skydas.

„Stovėjau atvykstančiuosius pasitinkančių žmonių minioje. Nugriaudėjus sprogimui, tik Dievo malone likau gyvas. Mane apsaugojo gyvas kitų žmonių skydas. Priešais mane stovėjo vienas vyras. Staiga bumt ir jis visas apkibęs žmogaus vidaus organais. Aš jo paklausiau: „Jūs gyvas?“ Jis sako: „Taip.“ Sprogimas nugriaudėjo už dviejų trijų metrų nuo mūsų. Tik viens – ir keturiasdešimt žmonių paplūdo krauju“, – žiniasklaidai papasakojo vienas liudininkas.

Pamaskvėje esančio Balašichos miesto gyventojas Artiomas Žilinkovas taip pat pasakojo, kad jį išgelbėjo priešais stovinčių žmonių minia, kuriai kliuvo visas sprogimo smūgis. Be to, salėje stovi dvi kolonos, kurios tapo tikru išsigelbėjimu tiems, kurie atsitiktinai stovėjo už jų, rašo newsru.com.

Salėje stovi dvi kolonos, kurios tapo tikru išsigelbėjimu tiems, kurie atsitiktinai stovėjo už jų.Iš karto po sprogimo kilo panika, žmonės nesuprato, kas vyksta. „Šauksmai, panika, salę apgaubė tamsa. Ir elektra dingo, ir juodi dūmai viską užtemdė. Žmonės pasipylė prie išėjimo, aš irgi pradėjau bėgti, pamaniau, kad gali būti ir antras sprogimas. Paskui atsitokėjau ir puoliau atgal. Matau: sužeistieji, kūnų fragmentai. Šalia vyras be kojos. Čiupau bagažo vežimėlį, užkėliau tą vyrą ant jo ir nuvežiau prie išėjimo. Po to grįžau kito sužeistojo. Kelis žmones išvežiau“, – tęsia A.Žilinkovas.

Pasak jo, medikai pasirodė tik po kokių 15 minučių, kaip ir milicija. Panika po truputį nurimo ir žmonės pradėjo padėti vieni kitiems evakuotis iš sprogimo epicentro. Oro uosto darbuotojų liudininkai įvykio vietoje po sprogimo nematė, tačiau tvirtinti, kad jų ten visiškai nebuvo, nesiryžta, rašo „Komsomolskaja pravda“.

Liudininkai laikraščiui „Rossijskaja gazeta“ pasakojo, kad iš pradžių išgirdo garsų pliaukštelėjimą, o po to iš visų pusių pasipylė stiklo duženos, pasklido aitrūs dūmai. Ėmė šaukti žmonės. Pasak jų, žmonės paniškai ieškojo išėjimų, tačiau netrypė vieni kitų ir stengėsi padėti sužeistiesiems.

Sprogimo banga sudaužė monitorius, pakabintus televizorius ir artimiausių kioskų bei parduotuvių vitrinas. Daugelį žmonių supjaustė stiklo šukės.

Tragedijos liudininku tapęs 30-metis maskvietis Artemijus sakė, kad labiausiai nukentėjo atvykstančių keleivių laukiantys žmonės ir taksistai: „Kažkoks vyriškis išėjo į minios vidurį, o paskui sprogo arba jo krepšys, ar jis pats – sprogmenį turėjo jis.“

„Aš mačiau iš pastato išbėgančius ir šaukiančius žmones, visi kruvini. Pats išėjau likus penkioms minutėms iki sprogimo laukti automobilio, kuris turėjo mane pasiimti. Nugriaudėjo sprogimas, pokštelėjimas. Paskui pamačiau išbėgantį ir šaukiantį milicininką. Jis visas buvo kraujuotas ir aplipęs mėsos gabalais. Jis tik šaukė: „Aš išsigelbėjau, aš išsigelbėjau!“ Po to pamačiau kitą vyrą. Jis buvo visas aptaškytas krauju ir visą laiką kažkam skambino mobiliuoju telefonu“, – pasakojo dar vienas liudininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius