Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Theresa May ruošiasi atsisveikinimui su ES: kitą mėnesį bus užtrenktos durys migrantams

Jungtinės Karalystės, kurios gyventojai pernai nubalsavo už pasitraukimą iš ES, premjerė Theresa May kovo mėnesį paskelbs, kad tą pačią dieną, kai bus aktyvuotas išstojimo iš Bendrijos procesas, Londonas uždarys duris naujiems migrantams iš kitų bloko šalių, rašo „The Daily Telegraph“.
Theresa May pristato Brexit planą
Theresa May / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dienraščio teigimu, premjerė jau visai netrukus pasakys, kad ES šalių piliečiai, kurie atvyks į Jungtinę Karalystę po to, kai bus aktyvuota Bendrijos sutarties 50-asis straipsnis, nebeturės automatinės teisės pasilikti šalyje visam laikui.

O tokiems žmonėms, daugiausia – migrantams, nuo tos dienos, kai Jungtinė Karalystė oficialiai paliks ES, bus taikomi nauji apribojimai – gali prireikti vizų, be to, bus susiaurinta prieiga prie socialinių išmokų.

Manoma, kad „paskutine diena“ migrantams iš ES šalių taps kovo 15-oji, kai ES sutarties 50-asis straipsnis bus patvirtintas Jungtinės Karalystės parlamente.

Th.May taip pat, kaip manoma, patikslins, kad migrantų iš kitų ES šalių, atvykusių į Jungtinę Karalystę prieš „paskutinę dieną“, teisės bus saugomos tol, kol bus garantuojamos britų, gyvenančių kitur Bendrijoje, teisės.

Euroskeptikų sparnas valdančiojoje Konservatorių partijoje, žinoma, džiaugiasi. Vienas jo lyderių Iainas Duncanas Smithas pareiškė, kad būsimasis Th.May pareiškimas parodys, jog vyriausybė vykdys pažadus „kontroliuoti Britanijos sienas“.

Be to, tokiu pareiškimu esą bus suteikta daugiau aiškumo 3,6 mln. kitų ES piliečių, jau gyvenančių Jungtinėje Karalystėje.

„Theresa supranta, kad norint imtis vadovauti reikia imtis iniciatyvos. Ji suteiks daugiau aiškumo nustatydama galutinį terminą, o tuo metu Europos Sąjunga atrodo vis chaotiškesnė ir nusiteikusi piktybiškai“, – teigė I.D.Smithas.

Manoma, kad „paskutine diena“ migrantams iš ES šalių taps kovo 15-oji, kai ES sutarties 50-asis straipsnis bus patvirtintas Jungtinės Karalystės parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius