Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiesiant dujotiekį „Nord Stream“ aptiktos 25 laivų liekanos

Tiesiant pirmąjį Rusijos ir Vokietijos jūrinio dujotiekio „Nord Stream“ vamzdyną Baltijos jūros dugne buvo surastos 25 įvairių laivų nuolaužos, skelbiama bendrovės bendrovė „Nord Stream AG“ dokumentuose.
Didžiausias pasaulyje vamzdyno tiesimo laivas „Solitaire“ pratęs „Nord Stream“ statybas Suomijos vandenyse.
Didžiausias pasaulyje vamzdyno tiesimo laivas „Solitaire“ pratęs „Nord Stream“ statybas Suomijos vandenyse. / „Integrity PR“ nuotr.

Rusijos teritoriniuose vandenyse 54 ir 63 metrų gylyje buvo aptikti dviejų laivų griaučiai, taip pat du inkarai, kurie šiuo metu saugomi istoriniame Kronštato muziejuje.

Suomijos vandenyse buvo aptiktos 8 laivų nuolaužos, o Švedijos – 9. Be to, Švedijai priklausančiuose vandenyse specialistai rado 12 inkarų.

Dviejų laivų griaučiai buvo surasti Baltijos jūroje prie Danijos teritorinių vandenų. Jie gulėjo 36 ir 58 metrų gylyje.

Vokietijai priklausančioje Baltijos jūros dalyje ekspertai surado trijų laivų liekanas.

Ataskaitoje nenurodyti nuskendusių laivų pavadinimai ir smulkmenos, kokia tų laivų būklė. Dalis liekanų, kurios surastos tiesiant pirmą dujotiekio atkarpą, lieka neištirtos, o dujotiekio kelyje gulintys laivų griaučiai nenukentėjo, sakoma dokumente.

2009 metais „Nord Stream AG“ atstovas sakė, kad neatskleis informacijos apie Baltijos jūroje nuskendusius kultūrinio palikimo objektus, kad neatkreiptų „juodųjų nardytojų“ dėmesio.

Pasak rusų jūrų archeologų, Baltijos dugne guli keli tūkstančiai laivų. Iš jų galima paminėti puikiai išsilaikiusią fregatą „Gremiaščij“ – paradinį laivą, lyg ir imperatoriškąją jachtą, ir 1771 metais nuskendusią škuną „Frau Maria“ su brangenybėmis Ermitažui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius