-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tik 12 proc. Rusijos gyventojų mano, kad Medvedevas svarbesnis už Putiną

Tik 12 proc. Rusijos gyventojų mano, kad šalies vadovas Dmitrijus Medvedevas svarbesnis už premjerą Vladimirą Putiną.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

Tai, kaip praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė, rodo didelės Rusijos sociologijos tarnybos surengtos apklausos rezultatai.

Rusijos gyventojų, įsitikinusių, kad V.Putinas yra svarbesnis už prezidentą D.Medvedevą, per metus, praėjusius po prezidento rinkimų, padaugėjo du kartus, rado J.Levados analitinio centro surengtos apklausos duomenys.

2008 metų vasarį 25 proc. apklaustųjų manė, kad visa V.Putino įtaka išliks, kai jis pasitrauks iš prezidento posto. Praėjus metams, taip mano 45 procentai.

Dar 42 proc. respondentų mano, jog „didelė dalis V.Putino įtakos išliks“, ir tik 12 proc. mano, jog realią valdžią savo rankose turi prezidentas D.Medvedevas.

Prieš metus žiniasklaida ir politologai laužė galvas, kuris iš D.Medvedevo ir V.Putino vadovaus, o kuris bus vadovaujamas.

Visi pažymėjo, kad V.Putinas išsaugo didžiulę valdžią – tiesioginę ir netiesioginę, ir iš pradžių visi sprendimai tikriausiai bus priimami drauge, bet vėliau, analitikai ir spauda prognozavo, D.Medvedevas suvoks prezidento posto įgaliojimų svarbą ir galbūt panorės sustiprinti savo pozicijas.

Per praėjusius metus prezidentui D.Medvedevui teko priimti kelis šaliai svarbius sprendimus. Pavyzdžiui, dėl kariuomenės įvedimo į Gruziją, taip pat dėl prezidento įgaliojimų pratęsimo.

Sprendžiant iš apklausos rezultatų, tai mažai paveikė Rusijos gyventojų įsitikinimą, kas yra tikrasis Kremliaus politikos dirigentas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius