Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 15 /21:33

Tiriant šeštadienio tragediją Luhanske nuo pareigų nušalintas Ukrainos Generalinio štabo Operatyvinės valdybos viršininkas

Laikinasis gynybos ministras Michailas Kovalis patvirtino, kad tiriant 49 kariškių žūtį Luhanske nuo pareigų buvo nušalintas šalies Ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Operatyvinės valdybos vadovas generolas majoras Aleksandras Šutovas.
Aleksandras Šutovas
Aleksandras Šutovas / argumentua.com nuotr.

„Dabar tiriame tragediją, kuri įvyko šeštadienį, ir per kurią žuvo mūsų ginklo broliai. Iš tikrųjų – tyrimo metu generolas A.Šutovas buvo vienas iš nušalintų nuo pareigų“, – interviu portalui TSN.ua sakė M.Kovalis.

Šeštadienį Luhansko teroristai numušė besileidžiantį Ukrainos karinį lėktuvą IL-76, kuriuo skrido 49 kariškiai. Visi jie žuvo.

Po to, kai į lėktuvą pataikė dvi raketos, buvo paleista ilga serija šūvių iš kulkosvaidžio. Sprogo lėktuvo sparnas, kuriame buvo degalų talpykla, ir lėktuvas nukrito į žemę

Papildyta 21.23 val. 

Ministras pažymėjo, kad Luhansko teroristai norėjo ne tik numušti lėktuvą, bet jį sunaikinti. „Tą naktį skrido trys orlaiviai. Teroristai specialiai stengėsi numušti antrąjį lėktuvą. Aš taip sakau, nes į jį buvo paleistos dvi raketos. Net su raketų sunaikintais varikliais lėktuvas gali nusileisti avariniu būdu. Tačiau po to, kai į jį pataikė dvi raketos, buvo paleista ilga serija šūvių iš kulkosvaidžio. Sprogo lėktuvo sparnas, kuriame buvo degalų talpykla, ir lėktuvas nukrito į žemę“, – sakė M.Kovalis.

Gynybos ministras pripažino, kad kariuomenės vadai žinojo, jog netoli oro uosto yra teroristų. Tačiau jis paneigė kalbas, kad jie esą žinojo ir apie rengiamą ataką prieš IL-76.

„Mes kasdien, kiekvieną sekundę, gauname patikimą informaciją iš žmonių ir institucijų, su kuriomis mes glaudžiai bendradarbiaujam. Tokios informacijos nebuvo. Jeigu būna pavojus, mes nedelsdami į jį reaguojame“, – patikino generolas.

Anksčiau portalas pravda.com.ua, remdamasis savo šaltiniais, paskelbė, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka atleido A.Šutovą.

Anot jo, A.Šutovo atleidimas buvo patvirtinas birželio 15 dienos ryte, o įsakymas dėl jo atėjo tiesiai iš prezidento administracijos. 

Šaltinis pažymėjo, kad įsakymas atėjo po to, kai buvo atskleista, jog A.Šutovas yra šeimos ryšiais susijęs su buvusiu Ukrainos gynybos ministru Pavelu Lebedevu. A.Šutovo sūnus buvo vedęs P.Lebedevo dukrą, nors paskui jie išsiskyrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius