Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokijas neigia, kad premjeras Shinzo Abe į naująją rezidenciją nesikrausto dėl vaiduoklių

Japonijos premjero Shinzo Abe ministrų kabinetas penktadienį oficialiai paneigė ne vieną mėnesį sklandančius gandus, jog premjeras į savo oficialią rezidenciją nepersikrausto baimindamasis, kad ten vaidenasi.
Japonijos premjeras Shinzo Abe
Japonijos premjeras Shinzo Abe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Konservatorių lyderis premjero postą perėmė gruodžio mėnesį, bet dar nepersikraustė į oficialią rezidenciją – 11 kambarių plytų namą Tokijo centre. Jis yra ilgiausiai to nepadaręs premjeras, praneša šalies žiniasklaida.

Keli buvę premjerai pranešė toje rezidencijoje, kur 4-ajame dešimtmetyje vyko du nesėkmingi, bet kruvini perversmai, patyrę neįprastų reiškinių.

Buvęs premjeras Junichiro Koizumi kartą reporteriams sakė: „Niekada nesusidūriau su jokiais vaiduokliais, bet noriu juos pamatyti“.

Kai kurios premjerų žmonos taip pat buvo atsisakiusios gyventi toje rezidencijoje, nes nuogąstavo, kad joje gali būti dvasių.

„Yra gandų, kad oficialioje rezidencijoje yra vaiduoklių. Ar tai tiesa? Ar premjeras Abe atsisako keltis į oficialią rezidenciją dėl šių gandų?“ – klausiama vieno opozicijos parlamentaro laiške vyriausybei.

Parlamentaras sakė, kad toks sprendimas gali trukdyti Sh.Abe laiku reaguoti į nepaprastąsias situacijas, nes rezidencija yra šalia jo darbovietės.

Sh.Abe ministrų kabinetas penktadienį paskelbė trumpą rašytinį pareiškimą, kuriame sakoma: „Nesutinkame su tuo, ko buvo klausiama“.

1932 metų gegužę surengtas karinio jūrų laivyno karininkų maištas baigėsi tuometinio premjero Tsuyoshi Inukai  nužudymu ir sąmokslininkų pasidavimu karo policijai.

Po kelerių metų, 1936-aisiais, maždaug 1,4 tūkst. maištavusių karių nužudė kelis politinius lyderius ir keturias dienas buvo užėmę Tokijo vyriausybinio rajono širdį, taip pat – ir premjero rezidenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius