-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tokijuje pasidegė prieš premjerą Shinzo Abe protestuojantis vyras

Tokijo centre sekmadienį save padegė japonas, kuris prieš tai išrėžė kalbą prieš premjero Shinzo Abe planą reformuoti pacifistinę šalies konstituciją, pranešė policija ir žiniasklaida.
Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe
Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tas vidutinio amžiaus vyras apsipylė kažkokiu skysčiu, tikriausiai – benzinu, o paskui padegė save. Incidentas įvyko prie pagrindinės traukinių stoties Šindzuku – viename judriausių Tokijo prekybos ir pramogų rajonų.

Apdegęs vyras buvo nuvežtas į ligoninę, bet kokia yra jo būklė, kol kas neaišku, pridūrė policija, kuri daugiau detalių nepateikė.

Tokie incidentai Japonijoje yra itin reti.

Naujienų agentūra „Jiji Press“ pranešė, kad tas vyras, tikriausiai einantis šeštą ar septintą dešimtį metų, užlipo ant vieno pėsčiųjų tilto rėmo ir maždaug valandą per megafoną kalbėjo prieš Sh.Abe vajų už Japonijos pajėgų naudojimo išplėtimą.

„Twitter“ paskelbtose nuotraukose matyti tamsiu kostiumu vilkintis ir kaklaraištį užsirišęs vyras. Šalia jo stovi du plastikiniai buteliai.

Šalies premjeras siekia, kad būtų perinterpretuota griežtai pacifistinė Japonijos konstitucija – kad gerai ginkluotos šalies pajėgos galėtų dalyvauti ginant ir sąjungininkes. Šiuo metu toks dalykas yra draudžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius