Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokijuje vyras susidegino protestuodamas prieš Japonijos premjero karinę politiką

Tokijuje susidegino vienas vyras, tikriausiai protestuodamas prieš kontroversišką Japonijos sprendimą išplėsti savo kariuomenės vaidmenį, trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida, informuodama apie jau antrą panašų incidentą šiais metais.
Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe
Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neatpažinto vyro lavonas buvo rastas antradienio vakarą Hibijos parke, esančiame prie Imperatoriškųjų rūmų šalies administracijos komplekso širdyje, nurodė naujienų agentūra „Jiji Press“ ir dienraštis „Asahi Shimbun“.

Tokijo policija įtaria, kad tas vyras susidegino parke, palikęs atsisveikinimo laiškų, kuriuose reiškė protestą prieš Tokijo pritarimą teisei vykdyti „kolektyvinę savigyną“, sakoma pranešimuose.

Policija atsisakė patvirtinti incidento detales ir pranešimus, jog tas vyras nufilmavo savo susideginimą netoliese pastatyta vaizdo kamera.

Policija atsisakė patvirtinti incidento detales ir pranešimus, jog tas vyras nufilmavo savo susideginimą netoliese pastatyta vaizdo kamera.

Liepą Japonijos premjero Shinzo Abes ministrų kabinetas paskelbė sušvelninęs karinėms pajėgoms taikomus apribojimus, tačiau šis posūkis šalies politikoje, kurioje po Antrojo pasaulinio karo dominavo pacifizmo idėja, buvo vertinamas itin prieštaringai.

Per kitą incidentą anksčiau šiais metais Šindžuku rajone, kuris yra vienas iš judriausių Tokijuje, vienas vyras pradėjo plūsti policiją ir padegė save ant šaligatvio pašiurpusių praeivių akivaizdoje.

Kaip pranešama, tas akiniuotas vidutinio amžiaus vyras liko gyvas, bet pareigūnai neatskleidė jokių detalių apie jo dabartinę būklę.

Pagal naujają politiką Japonijos kariai galės būti siunčiami padėti sąjungininkams, visų pirma Jungtinėms Valstijoms, bendro priešo atakos atveju – net jeigu Japonija nebūtų tos atakos taikinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius