Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečia JAV valstija įteisino eutanaziją

Vermonto gubernatorius Peteris Shumlinas pasirašė įstatymą, įteisinantį eutanaziją, skelbia lenta.ru.
Eutanazija
Eutanazija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasirašydamas dokumentą P.Shumlinas pažymėjo, kad jo priėmimas leis nepagydoma liga sergantiems žmonėms „kontroliuoti savo likimą“. Įstatymo projektą prieš savaitę patvirtino Senatas ir Atstovų rūmai.

Pagal naująjį įstatymą, nepagydomai sergantys pacientai galės gauti mirtiną dozę narkotikų, kuri jiems leis be skausmo pasitraukti iš gyvenimo. Prieš tai pacientams bus atlikta psichiatrinė patikra, bus privalu gauti dviejų nepriklausomų gydytojų išvadas, kuriose būtų pažymėta, jog žmogui gyventi liko ne daugiau kaip šeši mėnesiai. Sulaukus teigiamo sprendimo eutanazijos procedūra būtų atliekama ne anksčiau kaip po 17 dienų, taip pacientui būtų suteikiama galimybė persigalvoti.

Vermontas tapo trečia JAV valstija po Oregono ir Vašingtono, kurioje įteisinta eutanazija. Vermonte ji įteisinta rengiant ir priimant įstatymą, tuo metu kitose dviejose valstijose buvo surengtas referendumas.

Apklausos rodo, jog 84 proc. amerikiečių mano, kad nepagydomai sergantys žmonės privalo turėti teisę savarankiškai nuspręsti, ar pasitraukti iš gyvenimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius