-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tremtyje, bet ne vienišas: su Edwardu Snowdenu Maskvoje gyvena jo erotiška mylimoji Lindsay Mills

Nuo JAV teisingumo Rusijoje besislapstantis Edwardas Snowdenas jau nebekankinamas vienatvės. Tai, kad jo širdies draugė, šokėja Lindsay Mills, gyvena su juo Maskvoje, atskleidė dokumentinio filmo premjera, penktadienio naktį įvykusi Niujorke. L.Mills mylimajam, prieglobstį gavusiam Rusijoje, draugiją palaiko nuo liepos, skelbia theguardian.com.
Edwardo Snowdeno širdies draugė, šokėja Lindsay Mills
Edwardo Snowdeno širdies draugė, šokėja Lindsay Mills / Nuotr. iš Instagram.com

Dokumentinis filmas, nufilmuotas Lauros Poitras, paneigė prielaidą, kad E.Snowdenas buvo apleistas L.Mills, kad ji paliko Havajus, kur pora anksčiau gyveno, ir pasiliko su tėvais žemyninėje JAV.

E.Snowdenas – žmogus, papasakojęs pasauliui apie JAV vyriausybės milžinišką kibernetinio šnipinėjimo tinklą PRISM. Kilus šnipinėjimo skandalui, L.Mills atsivėrė tylos siena, nedalijo jokių interviu apie tai, kaip jaučiasi po mylimojo poelgių ir veiksmų.

Tačiau interviu „Guardian“ E.Snowdenas buvo užsiminęs, kad jo santykiai su L.Mills nėra tokie, kokie nušviečiami žiniasklaidoje. Dar liepą tremtyje Maskvoje gyvenantis vyras žurnalistams leido suprasti, kad jis su mylimąja vis dar yra kartu.

„Scanpix“ nuotr./Edwardas Snowdenas
„Scanpix“ nuotr./Edwardas Snowdenas

Dokumentinio filmo autorė L.Poitras filmavo E.Snowdeno susitikimus ir interviu su „Guardian“ žurnalistais Honkonge, Londone ir Maskvoje. Jų metų E.Snowdenas nebuvo linkęs kalbėti apie asmeninį gyvenimą, nes asmens duomenų saugumas ir žmonių privatumas esą yra svarbiausia jo inspiruotos diskusijos tema.

Vis dėlto dokumentiniame filme autorė pateikia ir asmeniškesnį požiūrį į E.Snowdeną.  

Tikiuosi, filmo žiūrovai nemanys, kad tai filmas apie heroizmą. Nes iš tikrųjų tai yra istorija apie tai, kaip paprastas žmogus gali pasielgti nepaprastomis aplinkybėmis.

Dokumentinį filmą L.Poitras E.Snowdenui parodė iš anksto. Jį peržiūrėjęs buvęs JAV žvalgybininkas sakė: „Tikiuosi, filmo žiūrovai nemanys, kad tai filmas apie heroizmą. Nes iš tikrųjų tai yra istorija apie tai, kaip paprastas žmogus gali pasielgti nepaprastomis aplinkybėmis.“

E.Snowdeno mylimoji L.Mills internete apie jį ir save pateikė daug informacijos ir nuotraukų. Savo internetiniame tinklaraštyje ji prisipažino: „Man bloga, jaučiuosi išsekusi, nešdama viso pasaulio naštą.“ Tačiau labai greitai po to L.Mills liovėsi rašyti.

JAV paslapčių viešintojas E.Snowdenas ir šokėja L.Mills draugauja nuo 2009 metų. Kurį laiką pora gyveno netoli Baltimorės, tačiau 2012 metais persikėlė į Havajus.

15min.lt primena, kad E.Snowdenas pabėgo į Rusiją, nutekinęs žiniasklaidai detalių apie Amerikos žvalgybos slaptąsias šnipinėjimo programas, o Maskva praeitų metų rugpjūčio 1-ąją suteikė jam laikinąjį prieglobstį, tuo supykdydama Vašingtoną, kuris nori, kad amerikietis grįžtų į tėvynę ir stotų prieš teismą dėl savo veiksmų, įskaitant šnipinėjimą.     

Prieglobstį besislapstančiam buvusiam JAV žvalgybos kontraktininkui Maskva suteikė, remdamasi prielaida, kad jo gyvybei gresia pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius