Trumpo patarėjo sūnus atleistas iš valdžios perėmimo komandos po „Picageito“ skandalo

JAV išrinktojo prezidento Donaldo Trumpo nacionalinio saugumo patarėjo sūnus, socialiniuose tinkluose skleidęs sąmokslo teorijas, buvo atleistas iš valdžios perėmimo komandos, antradienį pranešė išrinktasis viceprezidentas Mike'as Pence'as.
Michaelas Flynnas su sūnumi „Trump Tower“
Michaelas Flynnas su sūnumi „Trump Tower“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mike'as G.Flynnas Jr. daugiau nebėra susijęs su generolo M.Flynno darbu ar su pereinamąja komanda. Esame susitelkę į ateitį“, – televizijai CNN sakė M.Pence'as ir nurodė, kad M.Flynnas jaunesnysis padėjo savo tėvui planuoti darbotvarkes ir atlikti kitus administracinius darbus.

33 metų atsargos generolo leitenanto M.Flynno, kurį išrinktasis prezidentas praėjusį mėnesį paskyrė savo nacionalinio saugumo patarėju, sūnus buvo atleistas už tai, kad prieštaringai pasisakė apie savaitgalį vieno ginkluoto vyro įvykdytą užpuolimą populiarioje Vašingtono picerijoje.

28 metų Edgaras Maddisonas Welchas teigė, kad jis tyrė internete pasirodžiusius „pranešimus“, kad restorane „Comet Ping Pong“ neva buvo pedofilų klanas, susijęs su prezidento rinkimuose nugalėta demokrate Hillary Clinton.

Laimei, E.M.Welchui vieną kartą iššovus iš savo pusiau automatinio šautuvo AR-15 niekas nenukentėjo. Policija greitai areštavo šį vyrą ir aptiko dar du ginklus.

Be to, šaulys sakė policijai, kad atvažiavo iš Šiaurės Karolinos, kad pats ištirtų „Picageitu“ („Pizzagate“) pramintą skandalą.

Tačiau M.G.Flynnas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, jog „kol bus įrodyta, kad #Pizzagate nėra tiesa, tai išliks istorija“.

Be to, savo paskyroje jis pasidalino kitų asmenų komentarais apie klaidinančius pranešimus, susijusius su šiuo restoranu.

Dėl šio incidento kilo klausimų ir apie patį generolą M.Flynną. Incidento minėtame restorane jis viešai nekomentavo, bet lapkričio pradžioje jis pats „Twitter“ rašė, kad su H.Clinton yra susiję pedofilų klanai.

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Flynnas
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Flynnas

„Spręsti jums – Niujorko policijos departamentas skelbia pavojų dėl naujų Hillary elektroninių laiškų: pinigų plovimas, sekso nusikaltimai su vaikais, ir kita... PRIVALOTE PERSKAITYT!“ – rašė jis dar prieš lapkričio 8-ąją vykusius prezidento rinkimus.

Buvęs kariškis taip pat pasidalijo nuoroda į susijusį melagingą straipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius