Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys Kenijos piliečiai išsikovojo teisę apskųsti teismui Didžiąją Britaniją dėl kolonijiniais laikais patirtų kankinimų ir lytinės prievartos

Trys senyvo amžiaus Kenijos piliečiai, teigiantys, kad patyrė kankinimus ir lytinę prievartą, kai buvo patekę į britų kolonizatorių rankas per Mau Mau sukilimą praeito amžiaus 6-ame dešimtmetyje, penktadienį išsikovojo teisę pateikti ieškinį prieš Didžiąją Britaniją.
Smurtas šeimoje
Smurtas. / Wordpress.com nuotr.

Ši nutartis buvo paskelbta po liepą dvi savaites trukusio bylos nagrinėjimo, kuriame Jane Muthoni Mara, Paulo Muoka Nzili ir Wambugu Wa Nyingi pareiškė, jog jie buvo kankinami ir patyrė lytinių organų sužalojimus.

Jų advokatai sakė, kad P.M.Nzili buvo iškastruotas, W.W.Nyingi – žiauriai mušamas, o J.M.Mara patyrė siaubingą lytinę prievartą kalinimo stovyklose per Mau Mau sukilimą.

Aukštojo Teismo teisėjas Richardas McCombe'as penktadienį paskelbė, kad „sąžiningas teismas dėl šios bylos dalies tebėra įmanomas ir kad abiejų šalių įrodymai tebėra reikšmingai įtikinami, kad Teismas sėkmingai užbaigtų savo užduotį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius