Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tunisas suėmė 3 asmenis dėl mirtino išpuolio peiliu prieš migrantus

Trys tunisiečiai, įskaitant paauglį, buvo suimti įtarus, kad peiliu subadė migrantą iš Užsachario Afrikos ir dar penkis sužeidė, pirmadienį pranešė teismo atstovas.
Tunisas
Tunisas / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Tunisas

Septyniems tunisiečiams užpuolus 19 migrantų grupę name Hafaroje, darbininkų klasės rajone Sfakse, antrajame pagal dydį Tuniso mieste, mirė 30 metų vyras iš Benino, pranešė vietos teismo atstovas Faouzi Masmoudi.

Per gegužės 22 dienos išpuolį ligoninėje atsidūrė dar penki žmonės, tačiau jie nebuvo sunkiai sužeisti, sakė jis ir pridūrė, kad smurto motyvai tiriami.

Po vasario mėnesio prezidento Kaiso Saiedo komentarų, kuriuose jis kaltino Užsachario Afrikos migrantus dėl smurto ir nusikaltimų bangos šalyje, Tunise padaugėjo rasistiškai motyvuotų išpuolių prieš migrantus ir užsienio studentus.

Šiaurės Afrikos šalyje, kurioje gyvena 12 mln. žmonių, apytikriai gyvena 21 000 migrantų iš kitų Afrikos dalių, tai yra 0,2 proc. gyventojų.

Išpuolio Sfakse vaizdo įrašuose matyti septyni vyrai, dalyvavę užpuolant migrantus, sakė F.Masmoudi ir pridūrė, kad vykdant teisminį tyrimą suimti trys įtariamieji yra 17, 23 ir 36 metų amžiaus.

23 žmogaus teisių grupių koalicija savo pareiškime nurodė, kad peiliu nužudytasis mirė po „neapykantą ir rasizmą prieš migrantus iš Užsachario Afrikos kurstančių kalbų“.

Tuniso ekonominių ir socialinių teisių forumas kaltina migrantus neapykantos kalbomis ir bauginimais, kurie, anot jo, skatina smurtinį elgesį prieš juos.

Tuniso valdžia kuria nebaudžiamumo ir smurto normalizavimo atmosferą, teigė grupė, kuriai priklauso Tuniso žmogaus teisių lyga ir Pasaulinė organizacija prieš kankinimą.

Po vasario mėnesio K.Saiedo kalbos Tunise daug iš Užsachario Afrikos atvykusių migrantų per naktį neteko darbo ir namų, užfiksuota daugybė užpuolimų.

Kai kurie migrantai atvyksta į Tunisą mokytis, tačiau daugelis migrantų pasinaudoja šia šalimi kaip tramplinu bandydami pasiekti Europą jūra, dažniausiai į už 150 km esančią Italijos Lampedūzos salą.

Europos šalių vyriausybės spaudė Tunisą užkirsti kelią pavojingoms kelionėms per jūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius