Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje per mirtininko ataką žuvo du kariai, dešimtys sužeisti

Turkijoje žuvo 2 kariai, o dar 24 buvo sužeisti, kai anksti sekmadienį susisprogdino mirtininkas. Jis siejamas su uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) atstovais. Apie tai pranešė naujienų agentūra AFP.
Galingas sprogimas Turkijoje
Asociatyvi nuotrauka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mirtininkas atvairavo sprogmenų prikrautą traktorių prie kariuomenės posto Dohubejazito rajone rytinėje Ahrio provincijoje, nurodė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, cituodama vietos gubernatoriaus biurą.

Ši ataka siejama su PKK, suintensyvinusia atakas prieš Turkijos saugumo pajėgas, kai Ankaros pajėgų aviacija ėmėsi bombarduoti šio judėjimo pozicijas Irako šiaurėje.

Per atskirą incidentą, taip pat siejamą su PKK, vienas turkų karys žuvo, o dar keturi buvo sužeisti anksti sekmadienį, sprogus minai prie karinių automobilių kolonos, važiavusios Midjato rajone pietrytinėje Mardino provincijoje, pridūrė naujienų agentūra.

Prieš daugiau negu tris dešimtmečius prasidėjusi PKK kova dėl Turkijos kurdų mažumos didesnių teisių ir autonomijos nusinešė dešimtis tūkstančių žmonių gyvybių. Naujausios kautynės faktiškai sužlugdė 2013 metais su Ankara sudarytas paliaubas.

Jau mažiausiai 17 saugumo pajėgų narių žuvo per įtariamas PKK kovotojų atakas nuo naujausios krizės pradžios praeitą savaitgalį.

Kaip rodo naujienų agentūros AFP statistika, jau mažiausiai 17 saugumo pajėgų narių žuvo per įtariamas PKK kovotojų atakas nuo naujausios krizės pradžios praeitą savaitgalį.

Išpuolis Ahrio provincijoje, kaip manoma, yra pirmoji ataka, kai PKK pasiuntė mirtininką sprogdintoją šioje konflikto fazėje, tačiau ši grupuotė praeityje yra naudojusi tokią taktiką.

Dešimt įtariamų PKK narių taip pat žuvo per naujausius susirėmimus, rašo Anatolijos naujienų agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius