Turkijoje per protestus nušautas studentas

Vienas studentas buvo nušautas sekmadienį per Turkijos policijos susirėmimus su demonstrantais, kurie protestavo dėl blogo elgesio su įkalintu uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) įkūrėju.
Riaušės Turkijoje
Riaušės Turkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalies pietrytiniame regione, kuriame gyvena daugiausia kurdai, esančiame Dijarbakyro mieste buvo surengtos eitynės, kuriose dalyvavo apie 15 tūkst. protestuotojų, remiančių kalinamą PKK įkūrėją Abdullah Ocalaną.

Susirėmimai prasidėjo, kai grupė jaunų demonstrantų apmėtė akmenimis riaušių policininkus, mėginančius sustabdyti eitynių dalyvius, pranešė įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP korespondentas.

Vaikydama minią policija panaudojo ašarines dujas ir vandens patranką.

Pasak vietos šaltinių, vienas 23 metų studentas mirė nuo šautinės žaizdos, o dar trys žmonės, tarp jų vienas policininkas, buvo sužeisti.

Šaltiniai saugumo struktūrose patvirtino, jog tame regione sekmadienį žuvo žmogus. Dar 113 asmenų buvo sulaikyti.

Tą demonstraciją organizavo Kurdų demokratinės visuomenės partija, reaguodama į A.Ocalano nusiskundimus dėl blogų sąlygų Imralio saloje esančiame kalėjime, kuriame jis nuo 1999 metų atlieka įkalinimo iki gyvos galvos bausmę.

Turkijos teisingumo ministerija praėjusį penktadienį paskelbė nuotraukas, esą įrodančias, jog A.Ocalanas laikomas tokiomis pat sąlygomis, kaip ir kiti griežto režimo kalėjimuose laikomi kaliniai, taip pat sakė, jog tos sąlygos atitinka tarptautinius standartus.

61 metų A.Ocalanas iki praėjusio mėnesio buvo vienintelis kalinys Imralio salos kalėjime. Tačiau vėliau ten buvo perkelta kitų kalinių, kai Europos Tarybos komitetas prieš kankinimą (CPT) sukritikavo Ankarą, jog laikant A.Ocalaną griežtai izoliuotą pažeidžiamos žmogaus teisės.

PKK, kurią Ankara ir daugelis kitų šalių laiko teroro organizacija, nuo 1984 metų įnirtingai kovoja dėl kurdų regiono nepriklausomybės. Ši kova jau nusinešė apie 45 tūkst. gyvybių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius