Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Turkijoje suėmus du Dijarbakyro merus kilo riaušės

Turkijos policija trečiadienį Dijarbakyre susirėmė su protestuotojais, kuriuos vaikė ašarinėmis dujomis ir vandens patrankas, kad žmonės nedemonstruotų savo nepritarimo valdžiai, suėmusiai abu kurdų gyventojų daugumą turinčio miesto merus.
Turkijos policija
Turkijos policija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Riaušės Turkija

Abu miesto merai, Gultan Kisanak ir Firatas Anli, buvo nuvežti į areštinę antradienį vakare; šis veiksmas buvo daug kam netikėtas, kai šiame mieste atsinaujino kovos tarp Turkijos pajėgų ir uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) narių.

Abu sulaikytieji siejami su „terorizmo“ byla, sakė pareigūnai. Dijarbakyro prokuroro pranešime nurodoma, kad G.Kisanak ir F.Anli kaltinami ryšiais su PKK ir „smurto kurstymu“.

Šimtai protestuotojų mėgino prasiveržti prie didžiausio kurdiško miesto Turkijos pietryčiuose Dijarbakyro rotušės. Pasak naujienų agentūros AFP reporterio, kai kurie demonstrantai apmėtė akmenimis policininkus.

Vienas šaltinis saugumo tarnyboje sakė AFP, kad areštinėje yra mažiausi 25 protestavusieji.

AFP reporteris sakė, kad interneto ryšio Dijarbakyre trečiadienio rytą nebuvo. Naujienų agentūra „Dogan“ pranešė, kad interneto ryšys buvo nutrūkęs nuo 10 val. 30 min. ir kituose pietryčių bei rytų miestuose: Batmane, Vane, Elazihe, Gaziantepe ir Kilise.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius