Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos moterys piktinasi lyčių lygybę neigiančiu šalies prezidentu

Turkijos moterų teisių grupės pasipiktino šalies prezidento Recepo Tayyipo Erdogano pareiškimu, kad vyrai ir moterys nėra lygūs iš prigimties. Aštuonios organizacijos, ginančios moterų teises, išplatino pareiškimą, kuriame pasmerkė šį Turkijos prezidento pareiškimą ir teigė, kad tokie žodžiai pažeidžia šalies konstituciją, tarptautines sutartis bei žemina žmonių, siekiančių lyčių lygybės, pastangas, praneša naujienų svetainė cnn.com.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmadienį R.T.Erdoganas sukėlė skandalą, kuomet kalbėdamas vienos Stambulo moterų organizacijos surengtame susitikime pareiškė, jog moterys negali dirbti tokių pačių darbų kaip ir vyrai.

„Negalite skirti vyrų ir moterų į vienodas pozicijas, tai prieštarauja prigimčiai, nes jų prigimtis skirtinga“, – tikino Turkijos prezidentas.

Moterų teises ginančių organizacijų pareiškime taip pat teigiama, kad visuotinai nustatytų lygybės normų atmetimas didina smurto prieš moteris tikimybę.

„Manome, kad lygybė nėra derybinė smulkmena, bet demokratinė ir visuotinai pripažinta teisė, ir mes nepasiduosime kovodami už lygybę“, – rašoma pranešime.

„Atmetame retoriką, kuria siekiama atimti iš moterų teises, kurios buvo iškovotos beveik prieš šimtą metų“, – piktinosi moterų teisių organizacijos atstovai

Turkijoje lyčių lygybės padėtis yra itin prasta. 2013 m. išleistoje Pasaulio ekonomikos forumo lyčių lygybės ataskaitoje Turkija užėmė 120 vietą iš 142 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius